Deniz
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:09   Güncelleme : 13-11-2014 17:09

Sahibinden satılık feribot

Çeşme-İtalya arası sefer yapan 5 katlı feribot sahibinden satılığa çıktı.

Sahibinden satılık feribot

Çeşme-İtalya arası sefer yapan 5 katlı feribot sahibinden satılığa çıktı. İş adamı Recep Ertuğrul, Çeşme ile İtalya'nın Ancona kenti arasında sefer yapan 970 kişi ve 320 araba kapasiteli, 5 katlı feribotunu yolcu sayısının düşmesi, mazot fiyatının da artması nedeniyle satılığa çıkardı.

Ertuğrul yaptığı açıklamada, Çeşme-Ancona hattının cazibesinin azaldığını, daha önce 7-8 geminin çalıştığı hatta bu yıl tek gemi kaldığını belirtti.

Yolcu sayısının her geçen gün düştüğünü, mazot fiyatının da yüksek ğunu dile getiren Recep Ertuğrul, ''Yakıt fiyatı çok yükseldi, biz haftanın beş günü denizde kalıyoruz. Her gün 30 ton mazot gidiyor. Bu da haftada 150 ton mazot demek'' şeklinde konuştu.

Personelin maaşını, sigortasını öğini ifade eden Recep Ertuğrul, tüm masrafları çıkarmak için 400 yolcu ile sefer yapması gerektiğini, ancak Çeşme'den 28 yolcuyla ayrılmak zorunda kaldığını anlattı.

UÇAK BİLETİ FİYATLARININ DÜŞMESİ ETKİLİ

Karayollarının iyileştirilmesi ve uçak bileti fiyatlarının düşmesinin, yolcu sayısının azalmasında etkili ğunu anlatan Ertuğrul, hedef kitlelerini Almanya, Fransa, İtalya, İsviçre, Hollanda, Belçika, İngiltere vatandaşları ile yurt dışında yaşayan gurbetçilerin oluşturduğunu söyledi.

Çeşitli kampanyalar düzenleyerek yolcu sayısını artırmaya çalıştıklarını vurgulayan Recep Ertuğrul, sefer fiyatlarını da düşürdüklerini, 150 avroya bir kişinin Çeşme'den Ancona'ya gidebildiğini bildirdi.

Sadece ''arabasıyla tatil yapanlara ve denizden keyif alanlara'' talip klarını belirten Recep Ertuğrul, uçak bileti fiyatlarının yükseldiği temmuz-ağustos ayları dışında yolcu bulmakta zorlandıklarını anlattı.

ÇÖZÜM FERİBOTU SATMAK

Ekonomik zorluklara direndiğini, yine de feribotu satmak dışında çözüm bulamadığını söyleyen Ertuğrul, şöyle devam etti:

''Bu hatta çalışan Yunan, İtalyan ve Türkler gemileri sattılar, biz satamadık. Gemi kız evladı gibi. Talibi çıkarsa evlenir, çıkmazsa evlenemez. Bir yerde gemiyi bekletemiyorsunuz. Beklettiğiniz da masrafları devam ediyor.

Bu gemi 7-8 milyon dolar eder. 320 araba, 970 yolcu alır. Çok iyi ve bakımlı. 5 katlı, 155 metre uzunluğundaki bu gemiyi talibi çıkarsa satacağız.''

Sabah