Deniz
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:09   Güncelleme : 13-11-2014 17:09

Savarona Yatı müze yapılsın

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Atatürk’ün son günlerini geçirdiği Savarona Yatı’nın satın alınarak müzeye dönüştürülmesi için iş dünyasına çağrıda bulundu.

Savarona Yatı müze yapılsın

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Atatürk’ün son günlerini geçirdiği Savarona Yatı’nın satın alınarak müzeye dönüştürülmesi için iş dünyasına çağrıda bulundu. Ulusoy, “Atamızın eşyaları ğu gibi duruyor. Alalım bakanlığa verelim, Dolmabahçe’nin önünde müze olsun” .

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatının son döneminde, Dolmabahçe günlerinde yaklaşık 6 hafta kadar kullandığı, içinde çalıştığı ve kaldığı tarihi Savarona Yatı şuanda iş adamı Kahraman Sadıkoğlu’na ait. TÜRSAB Başkanı Ulusoy, Sadıkoğlu’na ait Savarona Yatı’nın alınarak Turizm Bakanlığı’na devredilmesi için iş dünyasına seslendi.

Ulusoy, “Şu anda Kuruçeşme’de öylece duruyor. Sahibi Kahraman Sadıkoğlu iyi ki ında kurtarmış onu. Yoksa hurdaya gidiyormuş. Ben diyorum ki TOBB, İTO, TÜSİAD, İSO, sendikalar, turizm sektörü hep birlikte alalım, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na teslim delim, müze yapsınlar. Eğer bu örgütlerden ses çıkmazsa milletçe yapmak için kampanya başlatacağız” .