Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:09   Güncelleme : 13-11-2014 17:09

UND, Münih’te ‘Kotalar’ı anlattı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), sektörü uluslar arası arenada temsil ediyor.

UND, Münih’te ‘Kotalar’ı anlattı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), sektörü uluslar arası arenada temsil ediyor. 12. kez düzenlenen Münih Transport Logistik 2009 Fuarı’na, İstanbul Ticaret Odası işbirliğiyle katılan UND, Türk lojistik sektörünü uluslararası kuruluşlara tanıtmanın yanı sıra, AB kotalarındaki haksız uygulamayı da gündeme getirdi.

Türkiye, ulaştırma, lojistik ve ulaşım teknolojileri alanında dünyanın en önemli fuarı konumundaki Münih Transport Logistik 2009 Fuarı’na, Brezilya ve Hırvatistan ile birlikte ‘Özel Ülke’ statüsünde katıldı. Fuarda UND öncülüğünde yürütülen “Kotasız Avrupa etkinlikleri” de gerçekleştirildi.

Fuarda, Alman Taşıma İşleri Komisyonculuğu ve Lojistik Derneği DSLV tarafından “Gelişen Türkiye Pazarının Lojistik Potansiyeli” konulu sempozyum düzenlendi. Sempozyumda konuşan UND İcra Kurulu Başkanı Mine Kaya, Türk nakliyecilerine uygulanan taşıma kotalarının yarattığı maliyetlere dikkat çekti. Kaya, “Bu maliyetler aslında Türkiye’de faaliyet gösteren AB firmalarının ürettiği malları ithal eden, AB’deki nihai tüketicilerin de sorunu olmaktadır. Çünkü daha pahalıya tüketmek zorunda kalıyorlar” .

Yoğun katılımın ğu ve moderatörlüğünü DSLV Başkanı Michael Kubenz’in üstlendiği sempozyumda ayrıca UTİKAD Başkanı Kosta Sandalcı, GLS Global Logistics Consulting Services CEO’su Wolfgang Wanja, Schunck Group Uluslararası Direktörü Joachim Bußmann, Hellmann Worldwide Logistics Genel Müdürü Cem Akgül, Logwin Solutions Lojistik Hizmetleri Direktörü Ercan Ataman da birer sunum gerçekleştirdi.

DEVLET ÖZEL SEKTÖR ELELE

Kotasız Avrupa etkinlikleri kapsamında UND standında özel davet verilerek, çok sayıda Türk ve yabancı konuk bir araya getirildi. Dış Ticaret Müsteşarı Tuncer Kayalar ve Münih Başkonsolosu Ali Rıfat Köksal’ın onur konuğu ğu davete aralarında FIATA Afrika ve Ortadoğu Bölgesi Müdürü Peter Magerle, UND Başkanı Tamer Dinçşahin, UND İcra Kurulu Başkanı Mine Kaya, UND AB Danışmanı Can Baydarol, UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Kosta Sandalcı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgut Erkeskin, UND İcra Kurulu Üyeleri Evren Bingöl, Alper Özel ve Melike Tümen katıldı. Ayrıca UNT (Avrupa-Türk Taşıma ve Lojistik Girişimcileri Birliği) Yönetimi ve Üyelerinin yanı sıra Vialtis, Rail Cargo gibi UND’nin işbirliği içinde ğu kuruluşların temsilcileri de katıldı. Davette UND tarafından hazırlatılan ‘Kotasız Avrupa’ filmleri gösterildi ve bilgi kitleri dağıtıldı.

Küresel kriz ortamına rağmen uluslararası ölçekte firmalar ve kuruluşlar tarafından büyük rağbet gören, Münih Transport Logistik 2009 Fuarı’na, 55 ülkeden toplam 1760 firma ve kuruluş katıldı. 100 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuarı, 5 günde 47.500 kişi tarafından ziyaret etti. Bu fuarı fırsat olarak değerlendiren UND, Türkiye uluslararası nakliye ve lojistik sektörünün gücünü ve kapasitesini yabancı ziyaretçilere tanıtarak UND’nin stratejik hedeflerinin başında gelen “Türkiye’nin bölgesel bir lojistik üs olması” hedefinin gerçekleşmesi ve Türk firmaları ile işbirliği yapmak isteyen yabancı firmalara yol gösterilmesi yönünde girişimlerde bulundu.

Münih Transport Logistik 2009 Fuarı’nda “Ülke özel” sempozyumları dışında RFID, yenilikçi müşteri hizmeti kavramları, yeşil lojistik, Alman Lojistik Master Planı, lojistikte kariyer olanakları, küresel kriz konulu sempozyumlar, çalıştaylar ve havayolu taşımacılığı ile ilgili “Air Cargo Europe”, deniz taşımacılığı ile ilgili “MariLog” ve “Avrasya” konferansları da gerçekleştirildi.