Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:10   Güncelleme : 13-11-2014 17:10

TREDER, dünyaya açıldı

Treyler Sanayicileri Derneği’nin (TREDER) Avrupa’nın önde gelen ülkelerin üst yapı ve treyler sanayisi konusunda faaliyet gösteren derneklerini bünyesinde barındıran CLCCR (Uluslararası Üst Yapı ve Treyler İmalat Sanayicileri Birliği)’ne yapmış olduğu üyelik başvurusu resmi olarak kabul edildi.

TREDER, dünyaya açıldı

Treyler Sanayicileri Derneği’nin (TREDER) Avrupa’nın önde gelen ülkelerin üst yapı ve treyler sanayisi konusunda faaliyet gösteren derneklerini bünyesinde barındıran CLCCR (Uluslararası Üst Yapı ve Treyler İmalat Sanayicileri Birliği)’ne yapmış ğu üyelik başvurusu resmi olarak kabul edildi.

Almanya’nın Frankfurt kentinde yapılan CLCCR’nin yönetim kurulu toplantısına Türkiye’yi temsilen katılan TREDER Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tokatlı, TREDER’in birliğe üye ülkeler tarafından oy birliği ile resmi olarak üyeliğe kabul edildiğini açıkladı.

Üyeliğin Türk treyler sektörü adına önemli bir başarı ğunu ifade edenTokatlı, “CLCCR, Avrupa’da üst yapı ve treyler üreticilerinin en büyük temsilcisi. Kuruluş, yaklaşık 1.000 adet Avrupalı üst yapıcı ve treyler imalatçısını temsil ediyor. Avrupa Birliği’ne üye ülkelerde satışı gerçekleştirilen üst yapı ve treyler imalatının %75’si CLCCR üyeleri tarafından gerçekleştiriliyor ve üyeler toplamda yaklaşık 15 Milyar Avro ciroya ulaşıyor. Türk treyler sektörünü temsilen TREDER olarak yaptığımız üyelik başvurusunun kabul edilmesi ve TREDER’in birlik kararlarında oy hakkına sahip olması hem derneğimiz hem de sektörümüz adına çok önemli bir gelişmedir. Bu kararın Türk treyler imalatçılarının kalite standartları, hizmetleri ve emeklerinin Avrupa’da kabul görmesini sağlamanın ve temsil etmesinin yanı sıra, sektörümüzün gelişimi açısından da uzun vadede büyük getiriler sağlayacağına inanıyoruz” .

Alınan bu hakla birliğin teknik komitesinde de söz ve oy sahibi ğunu dile getiren Tokatlı, “Böylece Avrupa’da üst yapı ve treyler sektöründe alınan her türlü teknik kararın içinde olacağız ve ülkelerdeki uygulamalar hakkında da fikir sahibi olacağız” açıklamasını yaptı.