Demir Yolu
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:10   Güncelleme : 13-11-2014 17:10

Tasarruflu lokomotifler üretildi

Amerika’da üretilen ve General Electric’in (GE) ekoloji ve hayal gücünü bir araya getiren son ürünü lokomotif, halihazırdaki DC lokomotiflere kıyasla yakıt tüketiminde yüzde 17 tasarruf sağlıyor.

Tasarruflu lokomotifler üretildi

Amerika’da üretilen ve General Electric’in (GE) ekoloji ve hayal gücünü bir araya getiren son ürünü lokomotif, halihazırdaki DC lokomotiflere kıyasla yakıt tüketiminde yüzde 17 tasarruf sağlıyor. Tasarrufun yanında Evolution Serisi lokomotif, salınımı da yüzde 70 oranında azaltıyor.

GE Transportation, yakıt açısından verimli ve az salınımlı Evolution Serisi lokomotif, sınıfının en yeni üyesi ES44C4 Modelini tanıttı. GE’nin çevreci ecomaginationSM girişiminin bir parçası olan bu yeni model, Kuzey Amerika’da kullanılan DC gücüne dayalı eski lokomotiflere daha temiz, daha hızlı ve daha güvenilir bir alternatif oluşturuyor. GE yeni modelin üretimini Pennsylvania eyaletinde Erie ve Grove City’de bulunan tesislerinde gerçekleştirecek.

Evolution Serisi Lokomotifler halihazırda Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Meksika, Brezilya, Çin, Moğolistan, Avustralya, Kazakistan ve Mısır’da kullanılmakta. Dünya çapında ise 50 ülkede yaklaşık 17.000 GE lokomotifi faal. GE Transportation Evolution Serisinin başarı hikâyesi serbest ticaret ve açık piyasa koşulları sayesinde Kuzey Amerika ve ötesinde iş ve istihdam fırsatlarının sürdürülebilirliğine dair güçlü bir hatırlatma mesajı veriyor.

GE Transportation Başkan ve CEO’su Lorenzo Simonelli, “Bu ülkenin kuruluşunda demiryollarının büyük katkısı . Bu lokomotif ekonomik büyümenin önünü açacak yeniliklerin üretim ve ağır sanayi sektöründen de gelebileceğinin kanıtı” .

“Eski, çok yakıt tüketen ve fazla salınım yaparak çevreye zarar veren DC gücüne dayalı modellerin yerine geçecek modern ve verimli bu AC lokomotif Evolution Serisi sınıfına dahil ve sektör adına büyük bir buluş” diyen Simonelli, mevcut altı akslı, 4400 beygir gücündeki lokomotiflerin yerine kullanılmak üzere doğrudan seçenek sunduğunu söyledi.

Lorenzo Simonelli, “Daha az bakım masrafı gerektiren, daha az yakıt tüketen ve salınımı azaltan bu ileri düzey teknolojiyle birlikte Kuzey Amerikalı müşterilerimize eskimekte olan filolarını yenileme ve hem raylar üzerinde hem de çevresel anlamda daha iyi bir performans yakalama fırsatını sunmuş oluyoruz” açıklamasını yaptı.