Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:10   Güncelleme : 13-11-2014 17:10

Sarıgözoğlu, BMW’nin listesine girdi

Otomotiv ve beyaz eşya sektörü için kalıp ve saç parça üretimi yapan Sarıgözoğlu, BMW’nin 2011 yılında piyasaya süreceği yeni modelinin kalıplarını üretmek için devlerle çarpıyor.

Sarıgözoğlu, BMW’nin listesine girdi

Otomotiv ve beyaz eşya sektörü için kalıp ve saç parça üretimi yapan Sarıgözoğlu, BMW’nin 2011 yılında piyasaya süreceği yeni modelinin kalıplarını üretmek için devlerle çarpıyor. Firma, BMW tarafından açılan yarışmada 15 firma içinden sıyrılarak ilk 5’e girmeyi başardı.

Porsche’nin de içinde bulunduğu 10 otomotiv firmasına kalıp üreten Sarıgözoğlu Hidrolik Makine ve Kalıp Sanayi A.Ş. BMW’nin gelecek yıl çıkaracağı yeni serilerin kalıpları için de kısa listeye girmeyi başardı.

Sarıgözoğlu Hidrolik Makine ve Kalıp Sanayi AŞ, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sarıgözoğlu, krizde 4’üncü fabrikayı Bursa’da açarak ihracatta daha güçlü olmayı planladıklarını söyledi.

Uluslararası düzeyde birkaç firmadan ortaklık teklifi aldığını da belirten Sarıgözoğlu, “Fabrikamızı sık sık Avrupa’daki fabrikalardan heyetler ziyaret ediyor. Dinamik, esnek ve başarıya aç yapımız onları etkiliyor” .

Ürettikleri kalıp ve saç parçalarının aralarında Jaguar, Porsche gibi markaların da bulunduğu 10 markanın Avrupa’daki fabrikalarında kullanıldığını dile getiren Sarıgözoğlu, “Mercedes, Peugeot, Audi ve Volkswagen’in kalıplarını üretiyoruz. Son olarak Porsche’un 4 kapılı modeli olan Panamera’nın da birçok parçasının kalıbını ürettik. Genelde Avrupa’da bulunan fabrikalara teslimat yapıyorduk ancak Audi, Çin’deki fabrikası için de kalıp istedi. Geçen yılın son aylarında teslim ettik. Şimdi gündemimizde Peugeot ile büyük bir proje var. Ayrıca BMW’nin 2011 yılında piyasaya çıkacak yeni 3 ve 5 serisinin ihtiyacı olan kalıpları üretmek istiyoruz. Bu konuda uluslararası yarışma açıldı. 15 firmadan son 5’e kaldık. Kalıplarının tasarlanması, üretimi ve gönderilmesi için sürekli Almanya’ya gidiyoruz” açıklamasını yaptı.