Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:10   Güncelleme : 13-11-2014 17:10

TOFED’ten birlik çağrısı

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu’nun (TOFED) 3’üncü Olağanüstü Genel Kurulu yapıldı.

TOFED’ten birlik çağrısı

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu’nun (TOFED) 3’üncü Olağanüstü Genel Kurulu yapıldı. Genel kurulda tek aday olarak seçime giren Rüştü Terzi, yapılan açık oylama ile tekrar başkanlığa getirildi. Kısa bir süre önce TOF’tan TOFED saflarına geçen Trakya Otobüsçüler Dernek Başkanı Salim Altunhan’da yapılan seçimde yönetime girdi.

Büyük İstanbul Otogarı kongre merkezinde yapılan olan genel kurula delegelerin yanı sıra Ulaştırma Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürü Ali Rıza Yüceulu ile otomotiv firma temsilcileri katıldı.

Divan Başkanlığını Av. Nedim Korhan Şengün’ün, Divan Başkan Yardımcılığını Av. Alıcıoğlu ve Divan Sekreterliğini Mevlüt Bayrak’ın yaptığı TOFED olağan üstü genel kurulu, bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

İstiklal Marşımızın hep birlikte söylenmesinin ardından açılış konuşması yapan Rüştü Terzi, Türkiye’nin karayolu yolcu taşımacılığında ilk ve tek çatı örgütünün genel başkanı olmaktan büyük onur ve gurur duyduğunu söyledi.

TOFED SİVİL TOPLUM ÖRĞÜTÜ

“TOFED, mesleki bir sivil toplum kuruluşudur. İstediği istediği gibi Karayolu Taşıma Kanun ve Yönetmeliği’ni değiştirme, akaryakıt fiyatlarını aşağıya indirme, servis sıkıntılarını ha deyince çözme noktasında iktidar sahibi değildir. Ancak geniş kitlelerle iletişime geçip kamuoyu yaratarak bu tür sorunlarımızın çözümü yönünde hareket etmekteyiz” diyen Rüştü Terzi, görevde bulunduğu 6 aylık süre içerisinde TOFED’i yeniden yapılandırmak adına sahaya inerek bölgesel toplantılar yaptıklarını ve sorunların çözümü noktasında güçlü bir lobi oluşturduklarının altını çizdi.

AKARYAKITTAN SONRA İLETİŞİMDE DE KÂRA GEÇİLECEK

Rüştü Terzi, “Gider kalemlerimiz arasında en büyük paya, akaryakıtın sahip ğunu biliyoruz. Ayrıca iletişim için kullandığımız telefonlara, faks cihazlarına ve internet erişimine büyük miktarda faturalar ödüyoruz. Akaryakıt masraflarını azaltmak için Shell ile yapılan görüşmeleri sürdürerek avantajlı akaryakıt alımından sadece taşıt tanıma sistemine sahip araçların değil, herkesin otobüsleri ve servis araçları için faydalanmasını sağlayacak SHELL&TOFED kart projesini sonuçlandırdık. Yaygınlaşmasını sağlıyoruz. Yönetim kurulunda yer alan arkadaşlarımızla birlikte, profesyonel kadrolarımızın işlerine sahip çıkması sonucunda hem firmalara, hem bireysel otobüsçülere, hem de servis aracı olan işletmecilere yüzde 9’dan fazla avantaj sağlayan bu kart, akaryakıt masraflarımızda ciddi oranda tasarruf yapmamıza olanak vermektedir. Bunun yanı sıra iletişim masraflarının asgari düzeye çekilmesi içinde çeşitli kuruluşlarla görüşüyoruz. Sabit hatlı telefonlarımızdan sabit ve GSM hatları ile yaptığımız görüşmeler nedeniyle çok büyük faturalar ödemekteyiz. Genel kurulun hemen ardından imzalayacağımız anlaşma ile firmalara gelen telefon faturası bedellerinde yüzde 30-35’lere varan oranda tasarruf edeceğiz” .

TEK YÜREK

Konuşmasında icraatlarını bir bir sıralayan Rüştü Terzi, tüm yapılan işleri yönetim kurulu ekibinin yanı sıra sektör mensuplarıyla birlikte yaptığının altını çizdi. Terzi, “Bundan sonra bu yolda hep birlikte, kol kola, omuz omuza yürüyelim. Bu genel kurulda yeni yönetim organlarımız seçilecektir. Bu seçimlerde birlik, beraberlik ve tek yürek olarak hareket etmeliyiz. Sorunlar tek yürek olabilmemiz oranında başarıyla çözülebilir” diye konuştu.

BAŞARILI OLAMAZSAM, GÖREVİMDEN AYRILIM

Rüştü Terzi’nin açımış konuşmasının ardından faaliyet, mali bütçe ve denetleme raporları sırasıyla okundu. Divan Başkanı raporları tek tek oylamaya sundu ve oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra yapılan Tüzük tadilatıyla TOFED’in IBU’ya üye olmasının önü açıldı.
Dilek temenniler bölümünde söz alan Trakya Otobüsçüler Dernek Başkanı Salim Altunhan “Bütün rekabetler masa başında bitiyor. Onun için fazla konuşmamıza gerek yok. Urfa dernek başkanının konuşmaları çok güzeldi. Kendisine teşekkür ediyorum. Bu rekabetleri bitirelim bir birimize zarar veriyoruz. Bu kan davası değildir. Musfata Özcan’la yaptığım her telefon görüşmesinde kendisine bu konuyu dile getiriyorum. Benim tek dileğim paylaşmayı bilelim, paylaşalım. Herkesin çoluğu çocuğu turna değildir. Paylaşalım birbirimize zarar vermeyelim. Aynı gemideyiz. Gemiyi batırırsak hepimiz batacağız. Bu genel kurulunda herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Tek liste ile seçime gittik. Seçim açık oylama ile gerçekleşti. Her ne kadar tek listeyle seçime gitsek de gönlüm kapalı zarf usulü ile oyların sandığa atılmasından yanaydı. Çünkü onun hazzı bambaşka oluyor. Bu arada 180 üyem ile TOFED’e geldim. TOFED’te faydalı olamazsam istifa eder, yerimi bu bayrağı üst seviyeye taşıyacak arkadaşıma bırakırım. Çünkü ben erdemli insanım” açıklamasını yaptı.