Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:10   Güncelleme : 13-11-2014 17:10

Sektörden bir yıldız kaydı

Taşıma ve turizm sektörünün duayenlerinden Nuri Bektaş, 69 yaşında Ankara’da hayata gözlerini kapadı.

Sektörden bir yıldız kaydı

Taşıma ve turizm sektörünün duayenlerinden Nuri Bektaş, 69 yaşında Ankara’da hayata gözlerini kapadı. Kocatepe Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’na defnedilen Nuri Bektaş’ın cenaze törenine, çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

Mesleğe 19 yaşında başlayan Ulu çınar, oğulları Aykın, Aydın ve Nuri Bektaş ile birlikte, Bektaşlar Turizm ve Taşımacılık Şirketi’ni yönetiyordu. Nuri Bektaş, bir yandan resmi dairelerin yolcu taşıma servisliğini yürütürken diğer yandan da turizm şirketlerine bireysel otobüsçülük hizmeti hizmet veriyordu.

NURİ BEKTAŞ KİMDİR?

Nuri Bektaş 2 Şubat 1940 yılında Ankara’nın Haymana İlçesi Karagedik Köyü’nde Hüseyin Bey’in oğlu Enver ile Dikilitaş’lı Şükrü Kızı Azime’den dünyaya geldi. Dedesi Şükrü Kara, Kuvayi Milliyeci Atatürk’ün 5 fedaisinden biridir. 1942 yılında Haymana’ya yerleşen aile, 1955 yılında Ankara’ya taşındı. Nuri Bektaş, ticaret hayatını Ankara’da sürdürdü. Kendisi için onur kaynağı olan askerlik görevini yedek subay olarak 1964 yılında ladı. Nuri Bektaş Askerlik hayatından sonra, 1967 yılında evlendi ve bu evlilikten üç erkek ve bir kız çocuğu .

İş hayatına atıldıktan sonra şartlarını zorlayarak Bektaşlar Turizm ve Taşımacılık Şirketini kurdu. Bu şirketin yönetim kurulu başkanlığını yapan Nuri Bektaş, değişik dernek ve kooperatiflerde de görev aldı. Taşımacılık sektörünün “Nuri Baba”sı, 2005 yılında İzmir’de yapılan Universiade (Dünya Üniversiteleri Arası) sponsorluğunda taşıma hizmetini başarı ile gerçekleştirdi. Yaptığı hizmetler karşılığı yüzlerce plaketle ödüllendirilen Nuri Bektaş, hiçbir çocuklarına ve personeline kötü örnek olmadı. Her onların çevresindeki insanların örnek gösterdiği, saygı ve sevgi duyulan biri olmaya çalıştı.

Fevzi Öztürk / Ankara