Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:10   Güncelleme : 13-11-2014 17:10

TSK uluslararası şoför yetiştirecek

Uluslararası nakliye firmaları şoför bulmakta zorlanınca, UND yeni bir projeye imza attı.

TSK uluslararası şoför yetiştirecek

Uluslararası nakliye firmaları şoför bulmakta zorlanınca, UND yeni bir projeye imza attı. Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Tamer Dinçşahin, Türk Silahlı Kuvvetleri’yle görüştüklerini ve kurumun sektöre şoför yetiştireceğini açıkladı.

Projeyi ilk olarak 2006-2007 döneminde hazırladıklarını, ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’yle bağlantıya geçtiklerini belirten Dinçşahin “ TSK’da büyük bir kaynak var” .

Pilot bölge olarak EGE seçildiğini ifade eden Dinçşahin, daha sonra projenin tüm Türkiye geneline yayılacağını söyledi.

Dinçşahin, “Bu proje sayesinde isteyen gençlerimiz hem vatani görevini layacak hem de şoförlük mesleğini öğrenecek. Askerlerimize şoför eğitimin yanı sıra uluslararası bilgilerde verilecek. Şuanda sektörün kalifiye eleman açığı yüzde 20 ki bu oran 9-10 bin insana tekabül ediyor. Proje sayesinde bu açık kapanacak” .

Maaş konusuna da değinen Dinçşahin, “Şoför maaşları 800 TL ile 1500 TL arasında değişmektedir. Projeyle sektörümüzün geleceğine yatırım yapıyoruz” diye konuştu.

Projeye göre erler boş larında TIR’larla pratik eğitim alacak, ayrıca uluslararası taşımacılıkla ilgili teknik eğitimden geçirilecek. Yaklaşık 3 ay sürecek eğitimin ardından uluslararası şoförlük sertifikasını almaya hak kazanacak olan askerler bu süreçte ağır vasıta ehliyetine de sahip olacak.