Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:12   Güncelleme : 13-11-2014 17:12

Elektrikli otomobiller 2020’de

Japonya’da 2020 yılında satılan otomobillerin büyük bir bölümü elektrik veya yakıt piliyle çalışan yeni nesil otomobiller olacak.

Elektrikli otomobiller 2020’de

Japonya’da 2020 yılında satılan otomobillerin büyük bir bölümü elektrik veya yakıt piliyle çalışan yeni nesil otomobiller olacak. Mitsubishi ve Subaru’nun şimdiden piyasaya sürdüğü elektrikli otomobiller, şimdilik profesyonellere yönelik. Nissan da ilk modelini 2010 yılında piyasaya sürecek.

Şarj edilebilen otomobiller, böylece piyasayı hızla drmaya başlayacak. Yakıt piliyle çalışan otomobillerin de 2015’te yollara çıkması bekleniyor. Temiz yakıtla çalışan bu araçların imalatı, şimdiye kadar ihtiyaç duyulmayan fonksiyonları içeren altyapı çalışmalarını gerektiriyor.

Yetkililer, Japonya’da şehirlerde otomobillerin günde ortalama 30 km yol yaptığını hatırlatarak, elektrikli otomobillerin bir dolumla 160 km gidebileceğini, bunun da yeterli olacağını açıkladı.

Yeni nesil otomobiller için tam teşekküllü yeni servis noktaları açılması gerektiğini düşünen hükümet, otomobil üreticilerinden geçen ay ideal örnek sistem geliştirmelerini istedi. Yerel yetkililer ve üretici firmalar, elektrikli araçların kitlelerce kullanılabilmesi için yol kenarlarına standart dolum noktaları yerleştirmek amacıyla ortak çalışmalara başladı.