Kara
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:12   Güncelleme : 13-11-2014 17:12

Habur’da giriş-çıkış yapan araç sayısı yüzde 40 arttı

Şırnak Vali Yardımcısı ve Habur Mülki İdare Amiri Abdullah Akdaş, Habur Sınır Kapısı’nda Temmuz ayında azalan araç giriş-çıkış sayısında Ağustos ayıyla birlikte yüzde 40 oranında artış meydana geldiğini açıkladı.

Habur’da giriş-çıkış yapan araç sayısı yüzde 40 arttı

Şırnak Vali Yardımcısı ve Habur Mülki İdare Amiri Abdullah Akdaş, Habur Sınır Kapısı’nda Temmuz ayında azalan araç giriş-çıkış sayısında Ağustos ayıyla birlikte yüzde 40 oranında artış meydana geldiğini açıkladı. Kapıdan günde 3 bin 200 çekici ve kamyon giriş – çıkış yapıyor.

Habur Sınır Kapısı’ndan Temmuz ayı içinde 37 bin araç çıkışı yaptığını dile getiren Akdaş, önümüzdeki aylarda bu rakamın 45-46 bine çıkacağını söyledi.

Akdaş, “Temmuz ayında azalan araç sayısında Ağustos ayında yüzde 40 oranında artış meydana geldi. Eylül, Ekim ve Kasım ayında yüzde 100 oranında artış olmasını bekliyoruz. Şimdi o gösterge bizim istediğimiz gibi gelişiyor. Habur Sınır Kapımız rekora koşuyor. Günde giriş-çıkış yapan küçük araç sayısı 5 bin 600, büyük araç sayısı ise ortalama 3 bin 200’dür. 8 aydan bu yana Silopi ilçemizde bulunan Habur Sınır Kapımızda seçim günleri hariç hiç bir sıkıntı yaşanmıyor. Sadece seçim dönemlerinde 24 saatliğine karşılıklı kapanıyor. Habur Gümrük Kapısı’nda kuyruk oluşmuyor. Eskiden şoförler ayda sadece bir sefer yaparken, şu an için yük bulabildikleri sürece aylık 5 defa giriş çıkış yapabiliyorlar” .

Halil Coşkun/ Silopi