Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:12   Güncelleme : 13-11-2014 17:12

Seyahat ve Turizmde “Doruk” dönemi

Otokar, 10 metrelik otobüsü Doruk 215T ile şehirlerarası yolcu taşımacılığı ve turizm sektöründe yerini aldı.

Seyahat ve Turizmde “Doruk” dönemi

Otokar, 10 metrelik otobüsü Doruk 215T ile şehirlerarası yolcu taşımacılığı ve turizm sektöründe yerini aldı. Doruk 215T ile iddialı klarını dile getiren Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, “12 metrelik otobüsten fazlası var eksiği yok. Her açıdan ekonomik olan Doruk 215T ile sektör mensuplarının kazançlarına katkıda bulunmaya geldik” .

Doruk 215T’nin tanıtımı Polonezköy Legend Otel’de yapıldı. Tanıtıma TOFED yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda sektör mensupları katıldı. Aracı yakından inceleyen firma sahipleri, konfor ve estetiğin bir arada sunulduğu Doruk 215T’nin sektörde yeni bir sayfa açacağının altını çizdi.

ÇEVRECİ MOTOR

Euro 4 emisyon regülasyonuna uygun Doruk 215T, 215 BG’ndeki Deutz motoru ile güçlü ve yüksek performanslı bir otobüs. Ayrıca yana açılır koltukları, kliması, geniş iç mekânı ve emniyeti ile dikkat çekiyor.

4 silindirli 4764 cc Deutz motoruyla, 215 HP gücü ve 1200 Nm Torku ile sınıfındaki iddialı araçlar arasında. Adblue kullanımıyla zararlı NOx gazlarını ayrıştırarak Euro4 emisyon seviyesini sağlayan çevreci motora sahip.

ÜSTÜN YOL TUTUŞU

Önde bağımsız aks uygulamasının yapıldığı Doruk 215T, benzersiz süspansiyonu ve üstün yol tutuşu ile yolcularına sınıfının en konforlu seyahat imkânını veriyor. Otokar mühendisleri tarafından seçilen motor, şanzıman ve aks oranları, kullanıcıya yüksek performansı sunuyor. Kapılarda sıkışmayı önleyici sistemin yanı sıra acil durumlarda yolcu tahliyesini yapmak üzere içeride ve dışarıda kapı açma muslukları bulunuyor. Aracın en önemli bir diğer özelliği ise örme şasi üzerine imal edilmesi. Galvaniz saç kullanılarak uzun süre pasa ve dış etkenlere dayanmasının sağlanması da artı özellikleri arasında yer alıyor.

TAŞIMACILIK 10’UN İŞİ

Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, yaptığı sunumda Doruk 215T hakkında detaylı bilgi verdi. Türk mühendislerinin AB standartlarında Türkiye şartlarına uygun otobüs ürettiğini dile getiren Akgül, Doruk 215T modelinin şehirlerarası ve turizm taşımacılığına yönelik en uygun çözümler sunduğunu söyledi.

Akgül, “Şehirlerarası seyahat ve turizmde Doruk 215 T, 39 +1+1 koltuk kapasitesi ve modern görünümüyle filolarınızda layık ğu yeri alacak. Bu aracımızla birlikte sizlerin işletme maliyetlerini aşağılara çektik. Her şeyden önemlisi düşük yakıt tüketimi ve servis bakım aralıklarının uzunluğunun yanı sıra motor bakımları da 40 bin Km’ye çıktı ki rakiplerimizde bu 30 Km’dir. Öte yandan Doruk 215T’nin üstün teknolojik özellikleri, tasarımı ve konforuyla yolcularına keyifli seyahat imkânı sunmaktadır” .

DAHA GENİŞ BAGAJ

Otokar Genel Müdür Yardımcısı Akgül, konuşmasına şöyle devam etti:

“Doruk 215T’nin güçlü Euro4 model motoru ile geleceğin teknolojisini sunarken bizlere daha az yakıt tüketimi ve temiz bir dünya sözü veriyor. Doruk 215T, 4 silindirli 215HP gücündeki motoru sayesinde yakıt tüketimini en aza indiriyor ve işletme maliyetlerini makul bir seviyeye getirmek için önemli bir avantaj yaratıyor. Doruk 215T 39 + 1 + 1’lik yolcu kapasitesi, şehirlerarası taşımacılığa uygun yolcu konforu, 5,5 metreküplük geniş bagaj hacmi ve 10 metre uzunluğu ile benzersiz bir performans için tasarlandı.”

DORUK 215T KAMPANYA İLE SATIŞA SUNULDU

Aracın teknik özellikleri hakkında bilgi veren Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, daha sonra Doruk 215T’nin liste satış fiyatını 125 bin Euro olarak açıkladı. Doruk 215T’nin yılsonuna kadar kampanyalı fiyattan satışa sunulacağını da dile getiren Akgül, “Kampanyamız yılsonuna kadar devam edecek ve 125 bin Euro olarak açıkladığımız satış fiyatı 115 bin Euro olacak” . 

DORUK 215T'NİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

DORUK 215T'NİN AKSESUARLARI