Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:13   Güncelleme : 13-11-2014 17:13

Fevzi Çakmak: Güven çok önemli

Lojistik sektörünün önde gelen firmalarından Plastnak Nakliyat, filo yenileme ve genişletme çalışmalarına ağırlık verdi.

Fevzi Çakmak: Güven çok önemli

Lojistik sektörünün önde gelen firmalarından Plastnak Nakliyat, filo yenileme ve genişletme çalışmalarına ağırlık verdi. Firma, DAF/Tırsan’dan 5 adet DAF CF çekici alarak filodaki DAF marka çekici sayısını 34’e yükseltti.

Plastnak Nakliyat’a satışı yapılan araçlar, Tırsan’ın Samandıra Tesisleri’nde düzenlenen tören ile teslim edildi. Teslimat törenine Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Plastnak Nakliyat Genel Müdürü Fevzi Çakmak ile firma sorumluları Elçin Çakmak ve Esra Şahin katıldı.

DAF/Tırsan ile Plastnak Nakliyat’ın uzun yıllardır işbirliğinin devam ettiğini dile getiren Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “İş birliğimiz uzun yıllara dayanıyor. Her şeyden önemlisi firmanın sahibi Fevzi Çakmak benim arkadaşım, dostumdur. Birlikte yıllarca UND’de aktif görevlerde bulunduk. Sektörün yaşadığı sorunlara birlikte çözüm yolları aradık. Plastnak Nakliyat yatırım kararı alınca bir araya geldik ve yatırım planları yaptık. Fevzi Çakmak iyi bir DAF kullanıcısı, iyi bir Tırsan kullanıcısı ve yeniliklere açıktır. Yaptığı yatırımlarla yeni pazarlara açılacak, sektörde yine öncü olacak” .

MARKANIN ARKASINDA DURMAK

Uzun yıllar DAF/Tırsan ile çalışmanın nedenlerini “güven” olarak açıklayan Plastnak Nakliyat Genel Müdürü Fevzi Çakmak, “Çetin Başkanım doğru söylüyor uzun dır birliktelik sağladık. Sektörümüzde kullanılan malzemede güven çok önemlidir. Biz müşterilerimize bu güveni verirken, bize de bu araçları üreten firma güven vermelidir. İşte ben yıllardır bu güveni DAF/Tırsan’da buldum ve filomdaki 2 araç haricindeki çekicilerin ı DAF markadır. Bizlerin bütün sermayesi araçlara gitmektedir. Dolayısıyla bir sorun yaşarsak, firma olarak ağır ekonomik yaralar alırız. Bunun için güven çok önemlidir” .

SEKTÖRÜN VİZYONUNU NUHOĞLU ÇİZDİ

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ile birlikte sektörde kurumsallaşmanın önünün açıldığını dile getiren Çakmak, “Bugün sektörümüzde bilgi paylaşımı varsa, Ar-Ge çalışmaları yapılıyorsa, hükümet nezdinde bir takım sorunlar çözüme kavuştuysa, kurumsallaşma adına önemli adımlar atıldıysa, Sayın Başkan’ın 2001 yılında bize kazandırdığı vizyon sayesinr” açıklamasını yaptı.

AB MÜKTESEBATINA UYGUN TEK SEKTÖR

Türkiye’de karayolu taşımacılık sektörünün lojistik ile birlikte çok geliştiğinin altını çizen Çakmak, “AB müktesebatına uygun tek sektör bizim sektörümüzdür. Planlarımızı yapıyoruz. Artık ucuz fiyat verdik bu iş gelir mantığı tarihte kalmıştır. Yatırımlarını yapan, kendini yenileyen ve müşterilerinin isteklerini ında karşılayan firmalar en çok tercih edilecektir. Bugün 5 aracı filomuza dahil ediyoruz. DAF CF çekicilerin alımında bize yardımcı olan DAF/Tırsan yetkilileri ile Garanti Bankası yetkililerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.