Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:13   Güncelleme : 13-11-2014 17:13

Doruk, İETT testinden geçti

Otokar’ın alçak taban girişli, 9 metrelik Doruk otobüsünün doğalgazla çalışan tipi Doruk 230DG, İETT tarafından yapılan test sürüşlerini başarıyla tamamlandı.

Doruk, İETT testinden geçti

Otokar’ın alçak taban girişli, 9 metrelik Doruk otobüsünün doğalgazla çalışan tipi Doruk 230DG, İETT tarafından yapılan test sürüşlerini başarıyla landı. İstanbul Anadolu Yakası’nda İETT seferlerinde test edilen doğalgazlı halk otobüsü Doruk 230DG, İETT’den geçer not aldı.

Alternatif yakıtlarla çalışan araçlar üzerindeki çalışmaların en yenisi olan doğalgazlı Doruk 230DG, İETT tarafından halkın hizmetine sunularak yaklaşık bir ay önce deneme seferlerine başlamıştı. Doruk 230 DG İstanbul Anadolu Yakası’nda farklı hatlarda kullanıldı, İETT yetkililerinin beğenisini kazarak test sürüşlerini ladı.

SERİ ARAÇ

İETT yetkililerinin deneme sürüşleri sırasında yaptığı değerlendirmelerde, Doruk 230DG otobüsünün, sürüş seyrinde çok seri ve atak ğu, kullanımının rahat ve kolay ğu, duraklara giriş-çıkış ve dur-kalk manevralarında başarılı ğu ve rampalarda yüksek performans gösterdiği yönünde ifadeler yer aldı. Otokar Ürün Müdürü Burak Soydan, İETT yetkililerinden aldıkları bilgilerden ve olumlu sonuçlardan son derece memnun klarını belirterek, şöyle konuştu:

“Doruk 230DG otobüsümüzün İETT’nin testlerini başarıyla laması bizleri çok sevindirdi. Otokar’ın ı Türk tasarımcıları ve mühendislerinin eseri olan doğalgazla çalışan Doruk 230DG hepimiz için bir gurur kaynağı olmaktadır. Son yıllarda tüm dünyada trend haline gelen alternatif yakıtlarla çalışan araç üretimi pazarında Otokar’ın da önemli bir yeri olacağına inanıyorum. İETT yöneticileri ve yetkililerine de katkı ve destekleri için teşekkürü bir borç biliyorum.”