Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:13   Güncelleme : 13-11-2014 17:13

MAN’ın yeni üssü Özbekistan

MAN Nutzfahrzeuge AG şirketi, Özbekistan'ın Semerkant şehrindeki Otomobil Fabrikası bünyesinde kamyon ve otobüs üretecek.

MAN’ın yeni üssü Özbekistan

MAN Nutzfahrzeuge AG şirketi, Özbekistan'ın Semerkant şehrindeki Otomobil Fabrikası bünyesinde kamyon ve otobüs üretecek. Kamyonları kasaları ise Taşkent Traktör Fabrikasında üretilecek.

Özbek Oto Sanayi Birliğinden yapılan açıklamada, Almanya'nın MAN Nutzfahrzeuge AG şirketi ile Özbek Oto Sanayi Birliği tarafından kurulan MAN Auto-Uzbekistan JV ortak şirketinin, Semerkant'taki Samauto araç fabrikası bünyesinde 15 ile 50 ton arasında yük taşıyabilen MAN TGA tipi kamyon, otobüslerin üretileceği bildirildi.

Açıklamada, bu çerçevede kurulan ortak şirketin kuruluş sermayesinin 3 milyon Euro ğu ifade edilirken, söz konusu şirketin yüzde 51 hisselerinin Özbek Oto Sanayi Birliğine, kalan yüzde 49 hisselerinin ise Alman MAN Nutzfahrzeuge AG şirketine ait ğu kayldi.

Açıklamada, ayrıca söz konusu kamyonlarda kullanılacak yük kasalarının Taşkent Traktör Fabrikasında üretileceği ifade edilirken, fabrikada yıllık üretilecek kamyon ve otobüs sayısı hakkında bilgi verilmedi.

Kasım 2006'da Semerkant Vilayet Ekonomi Mahkemesince, minibüs ve kamyonet üretimi yapan ''Sam Koç Oto'' Özbek-Türk ortak işletmesinin iflas ettiği açıklanmasının ardından, söz konusu fabrika bünyesinde yüzde 8'i Japonya'nın Isuzu Motors şirketine, kalan hisseleri ise Özbek Oto Sanayi Birliğine ait olan ''Sam Auto' araç fabrikası olarak faaliyetine devam etmişti.