Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:13   Güncelleme : 13-11-2014 17:13

Mercedes 2.el pazarında

Mercedes-Benz Türk, 2.

Mercedes 2.el pazarında

Mercedes-Benz Türk, 2. el pazarında faaliyete başladı. Şirket, müşterilerine sunduğu üretim, satış, satış sonrası hizmetler, finansman ve sigorta hizmetleri yelpazesine 2. el hizmetini de ekleyerek, bu alanda hizmet vermek üzere “Mercedes-Benz Taşıt Ticaret ve Servis A.Ş.” adı altında ayrı bir şirket kurdu.

Hisselerinin ı Mercedes-Benz Türk A.Ş’ye ait olan Mercedes-Benz Taşıt Ticaret ve Servis A.Ş., ağırlıklı ticari araç olmak üzere otobüs, kamyon, hafif ticari araç ve otomobil ürün gruplarında Daimler AG’nin dünya genelinde 2.el araç ticareti konusundaki deneyiminden yararlanarak 2.el hizmeti veriyor.

Konuya ilişkin düzenlenen basın toplantısında Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, her ürün grubundaki faaliyetini Daimler’in bu alandaki yapısı doğrultusunda 4 marka altında yürüten Mercedes-Benz Taşıt Ticaret'in, kamyonda “TruckStore”, otobüste “BusStore”, hafif ticari araçta “Used1”, otomobilde “EL2” markalarını kullandığını anlattı.

Sülün, faaliyet alanlarının, tüm ürün grupları ğunu ancak ağır ticari vasıtaya yoğunlaşacaklarını belirterek, otobüs ve kamyon ikinci el pazarda yurt içi ve ihraç pazarlarına yönelmek istediklerini ifade etti.

Araç alımlarının, Mercedes-Benz araçlarla sınırlı olmadığının altını çizen Sülün, araç alınırken ciddi ekspertiz yapıldığını vurguladı.

Sülün, Mercedes-Benz’den ayrı şirket kurulmasına ilişkin olarak, yeni şirketin faaliyet alanının farklı ğunu, müşteriye daha hızlı yanıt vermek için böyle bir organizasyona gittiklerini söyledi.

Amaçlarının ağır vasıta ve ağır ticari araç pazarına, kalite, kurumsallık ve sürat yapısının getirilmesi ğunu, pazarda aktif rol almak istediklerini dile getiren Sülün, otobüste yüzde 63, kamyonda yüzde 33 pazar payına sahip iken, durumdan vazife çıkardıklarını kaydetti.

Birbirlerinden bağımsız olarak yönetilen bu markalara ait ürün ve hizmet bilgilerine müşteriler, www.mercedes-benz-tasitticaret.com.tr veya her bir markanın ayrı internet sitesinden ulaşabilecek.

2.EL DE GÜVEN

Vizyonu 2.el taşıt pazarında güvenilirliği ve sunduğu ürün ve hizmetlerin çeşitliliği ve kalitesi ile pazarda müşterilerin ilk tercih ettikleri lider ve öncü kurumsal marka olmak olan Mercedes-Benz Taşıt Ticaret ve Servis A.Ş., tüm ürün gruplarında 2.el araç ticaretine Mercedes-Benz güveni ve hizmet kalitesini getirmeyi hedefliyor.

Mercedes-Benz Taşıt Ticaret ve Servis A.Ş., Mercedes-Benz marka araçlar ile sınırlı olmayıp, her marka ve model taşıtın takas şeklinde veya yeni araç alımından bağımsız peşin alımı ve satımını gerçekleştirecek. Özellikle otobüs ve kamyon ihracatına da önem veren şirket, belirli model ve fiyat aralığındaki otobüs ve kamyonları çeşitli ihracat pazarlarında da satışa sunacak.

Mercedes-Benz Taşıt Ticaret, taşıtları alım aşamasında detaylı ekspertizden geçiriyor ve ekspertiz neticesine göre de kategorilendirip satışa sunuyor. Bu kategoriler sayesinde müşteriler kendilerine en uygun 2. el taşıta ve taşıta ilişkin tüm detaylı bilgilere ulaşabilmenin yanı sıra hızlı ve güven duyarak bir seçim yapabilecekler. Mercedes-Benz Taşıt Ticaret, 2.el taşıtları ile birlikte finansman, sigorta ve garantiye kadar tüm hizmetleri, Hadımköy’de bulunan merkezi ve Türkiye genelinde işbirliği içerisinde ğu Mercedes-Benz yetkili bayileri aracılığı ile müşterilere sunacak.