Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:14   Güncelleme : 13-11-2014 17:14

Bursa’daki Doruk sayısı 45’e çıktı

Otokar, Bursa’da BURULAŞ filosunda hizmet veren 30 adet Doruk 190LE halk otobüsüne 15 adet daha Doruk otobüsü ekledi.

Bursa’daki Doruk sayısı 45’e çıktı

Otokar, Bursa’da BURULAŞ filosunda hizmet veren 30 adet Doruk 190LE halk otobüsüne 15 adet daha Doruk otobüsü ekledi. Ocak 2009 tarihinden bu yana Bursa halkına hizmet veren Otokar Doruk 190LE halk otobüsü sayısı bu teslimatla 45 adete yükseldi.

Otokar’ın çağdaş ve modern yolcu taşımacılığı için tasarladığı Türkiye’nin ilk alçak taban girişli, 9 metrelik belediye otobüsü modeli Doruk 190LE sevgisi Bursa’da her geçen gün daha da artıyor. Ocak 2009 tarihinden itibaren 30 adet Doruk 190LE model otobüsü Bursalıların hizmetine sunan BURULAŞ, filosuna 15 adet daha Doruk 190LE otobüs ekledi. BURULAŞ yetkilileri, çağdaş ve modern bir taşımacılık imkânı sunan Doruk 190LE model halk otobüsünün Bursa halkı tarafından çok beğenildiğini, bu nedenle 15 adet ek sipariş verdiklerini belirtti.

BURSA’DA ÇAĞDAŞ TAŞIMACILIK

BURULAŞ’ın Nilüfer’deki İşletme Merkezi’nde düzenlenen teslimat törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BURULAŞ Genel Müdürü Ali Kaya, Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül ve Otokar Kamu Satışları Birim Yöneticisi İhsan Kars katıldı.

Başkan Altepe, yaptığı konuşmada Otokar Doruk otobüslerin çağdaş ve modern yolcu taşımacılığı sunan belediyeler için en ideal otobüs ğunu vurguladı. Altepe, “Avrupa Birliği normlarına uygun, çevre dostu bu otobüslerle Bursa’da yaşam kalitesini artırmaya yönelik önemli bir adım attık. Bursa’yı ‘Dünya Kenti’ unvanına yakışır çağdaş bir kent haline getirmek için gereken tüm gayreti gösteriyoruz. Bursa’nın en büyük sıkıntılarından biri olan ulaşım konusu gündemimizin ilk sırasında bulunuyor. Yeni otobüslerimiz Bursalılara hayırlı olsun” .

ARAÇLARIN YAŞ ORTALAMA BİR

Otokar Doruk 190 LE modeli 15 otobüsün 8 metre uzunluğunda, 65 yolcu kapasiteli ğuna dikkat çeken Recep Altepe, “Bursa toplu ulaşımda Türkiye’nin en genç filosuna sahip. Bugün hizmete giren araçlarla filomuzdaki Otokar Doruk otobüslerinin sayısı 45’e yükseldi. Şu anda otobüslerimizin yaş ortalaması 1. Şuan da hemşerilerimize kaliteli araçlarla hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyoruz” açıklamasını yaptı.

Altepe, yeni araçların çevre dostu, egzoz emisyonuna sahip, ABS, ASR sistemlerine sahip AB normlarına uygun ğunu da sözlerine ekledi.

ÇAĞDAŞ TAŞIMACILIĞIN SİMGESİ DORUK 190 LE

Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, Doruk 190LE’nin modern ve çağdaş özellikleriyle Bursalılara konforlu bir yolculuk imkanı sağlamasından ve Bursalıların beğenisi kazanmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti.

Akgül, “Doruk 190LE, modern toplu taşımacılık anlayışı ile hizmet eden kurumların ve belediyelerin öncelikli tercihlerinden olan bir otobüs. Bursa halkı konforu, üstün teknik özellikleriyle ve engelli taşımacılığında şehre modern bir görünüm kazandıran Doruk 190LE ile tanıştı ve çok sevdi. Tasarımıyla da fark yaratan Doruk 190LE’nin Bursa yollarında çağdaş toplu taşımacılığın simgesi olacağına inanıyorum. Bizler de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye, BURULAŞ Genel Müdürü Ali Kaya ve değerli yöneticilerine tekrar Otokar’ı tercih ettikleri için teşekkür ediyoruz. Bursa halkına hayırlı olsun” .

Hizmet odaklı anlayışla hareket edenlerin ilk tercihi olan Doruk 190LE otobüsün en önemli özellikleri, rahat yolcu iniş binişi, engelli kişilerin taşınması, aracın iç mekanının ferah olarak sıralanıyor.

DORUK 190LE’NİN ÜSTÜN ÖZELLİKLERİ

Alçak taban girişli DORUK 190LE, kolay yolcu iniş-biniş avantajı ile hareket engelli, yaşlı ve çocuklu yolculara güvenli ve konforlu seyahat imkan sağlamak amacıyla tasarlandı. Düşük dönüş yarıçapı ve 9 metrelik boyu ile DORUK 190LE, özellikle yapılaşma nedeni ile büyük otobüslerin kullanılamadığı veya ekonomik olmadığı alanlarda çağdaş ve modern toplu taşıma çözümleri sunuyor.

Doruk 190LE, Türkiye'nin 9 metre sınıfında toplam 65 kişilik kapasitesi ile basamaksız ulaşım aracı olması ve otobüs - midibüs sınıfları arasında yeni bir segmentte yer almasıyla yolcu taşımacılığına alternatif getiriyor. Bu özelliği ile araç Türkiye’de şehir içi toplu ulaşım alanında yeni bir araç sınıfı yaratarak bir ilk oluyor.

Doruk 190LE, engelli ve bebek arabası iniş-binişleri için özel tasarımlara sahip. Arka kapısında kullanılan rampa sistemi ile çağdaş taşımacılık sunuyor.

FERAH YOLCU TAŞIMACILIĞI

Geniş iç hacmi ve büyük yan camlar ile yolcular için şehiriçinde ferah bir taşımacılık sunarken özel tasarımlar kullanılarak şoförün görüş açısını artıran kavisli ön camı ve otomatik vitesli olması ile sürücüye de konfor sağlıyor.

Bağımsız ön aks, alçak girişli olması sebebiyle yüksek iç yükseklik ve geniş iç hacim sunuyor. Araçta büyük ve geniş camlar bulunuyor. Bu sayede yolcular rahat seyahat ediyor. ABS ve ASR gibi kullanılan güvenlik sistemleri, ön ve arkada tam kuru havalı disk frenler sayesinde sürüş güvenliği maksimum seviyede sağlanıyor.