Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:14   Güncelleme : 13-11-2014 17:14

M-2010 minibüsler pazarda yerini aldı

Otokar, dolmuşçu esnafının merakla beklediği yeni aracı M-2010’u pazara sundu.

M-2010 minibüsler pazarda yerini aldı

Otokar, dolmuşçu esnafının merakla beklediği yeni aracı M-2010’u pazara sundu. “Şehirlerde Hayatı Değiştiriyor” sloganıyla pazara sunulan M-2010 minibüsler; modern, çevreci ve yenilikçi tasarımı ile tüm dikkatleri üzerine topladı. Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, “Hatlı minibüs pazarında yüzde 95 olan Pazar payımızı yeni aracımızla koruyarak Avrupa’ya da ihraç yapacağız” .

Hatlı minibüs taşımacılığında pazar lideri olan Otokar, gelişen toplu taşımacılık ihtiyaçları doğrultusunda tasarladığı yeni nesil M-2010 minibüslerini satışa sundu. Tüm akslarda havalı süspansiyon sistemi, hava takviyeli hidrolik disk frenleri, yolcu ve sürücü emniyet kemerleri, imdat freni ile konforlu ve emniyetli sürüş imkanı sunan M-2010, ABS’li fren sistemi ile üstün güvenlik sağlıyor.

Örme şasiye sahip M-2010’lar, basamaksız girişi ile çağdaş bir taşımacılık sunuyor. Aydınlık ve geniş iç hacmi, isteğe bağlı olarak sunulan kliması ile de ferah bir yolculuk vaayor. Dört tekerde havalı süspansiyonun ilk kez uygulandığı araç olan M-2010, bu özelliği ile yolculara eşsiz bir konfor da sağlıyor. Hızlı biniş ve iniş imkânı sağlayan geniş kapılar aynı da yeni regülâsyonlara uygun olarak kapıda sıkışmayı önleyici sisteme sahip.

OTOKAR’A ÖZEL MOTOR

M-2010, 4 silindirli 3.000 cc motoruyla, 146 PS ve 350 Nm Torku ile sınıfının en güçlü motoruna sahip. M-2010’un motoru, zararlı NOx gazlarını ayrıştırarak Euro 4 emisyon seviyesinde egzoz gazı salınımı sağlıyor, bu yönüyle çevre korunmasına da katkı sağlıyor. M-2010’da yeni motor ile sessiz bir sürüş ve daha az yakıt sarfiyatı ile ekonomik kullanım sağlanıyor. Motoru önde bulunan M-2010’un en önemli bir diğer özelliği ise; arkadan çekişli. 

KONFORLU SEYAHAT


Otokar’ın hem minibüs hem de otobüs üretiminde 45 yılı aşan bir deneyime sahip ğunu dile getiren Genel Müdürü Serdar Görgüç, hatlı minibüs pazarında lider klarını söyledi. Görgüç, rahat, konforlu ve kolay bir sürüş imkanı tanıyan M-2010 modelinin özellikle basamaksız girişi ile yolcular tarafından da büyük bir ilgi ve beğeni göreceğine inandığını kaydetti.

Görgüç, “Otokar olarak M-2010 minibüsünde çok önemli yeniliklere imza attık. Modern tasarımı ile çağdaş şehirlerin yeni yüzü haline gelecek olan M-2010 minibüste emisyon seviyesini en aza indiren çevreci Euro 4 motor kullanıldı. M-2010, güvenlik ve emniyet uygulamalarında da Avrupa standartlarına sahip. Alçak taban sistemi ile yolcular M-2010’a kolayca ve rahat bir şekilde inip binme imkânına sahip olacaklar. Yüksek performans, yolcu başına düşük işletme maliyeti ise minibüs sahiplerine sağlanan önemli avantajlar olarak öne çıkıyor” .

ZORLU TESTLERDEN BAŞARIYLA GEÇTİ

Uzun bir Ar-Ge çalışmasının ardından üretilen aracın tüm testleri başarıyla geçtiğini ifade eden Görgüç, “M-2010 minibüslerimiz hem tasarım sırasında hem de üretim sonrasında girdiği birbirinden farklı testlerden başarıyla geçti. Tasarım aşamasında M-2010 için bilgisayar destekli tasarım ve bilgisayar destekli mühendislik analizleri uygulandı. Araç, Türkiye’de sadece Otokar’da bulunan ‘HiDROPulse’ cihazına bağlanarak 1,5 milyon km’ye denk gelen gövde dayanımı, iç gürültü ve titreşim azaltma testlerine tabii tutuldu. Bunun yanında iki yıl boyunca en zorlu coğrafi koşullarda test edilen M-2010, en soğuk kış ve en sıcak yaz iklimi şartlarında kullanıldı. Avrupa Birliği’nin getirdiği normlara uygun olarak performans ve konfor testlerine de giren minibüsün, koltuk ve bağlantıları, fren sistemleri, kapılar, motor ve gövde gibi bölümleri en iyi şekilde testten geçirildi” diye konuştu.

TÜRK MÜHENDİSLERİNİN ESERİ

Toplu taşıma pazarını yakından takip ettiklerini dile getiren Görgüç, müşterilerinden gelen her türlü talebi değerlendirdiklerinin altını çizdi. “M-2010, Otokar mühendisleri tarafından tasarlanmış ve geliştirilmiş, yüzde yüz yerli tasarım ve en yeni, tek Türk minibüsü olma özelliğini taşıyor” diyen Görgüç, M-2010’ların tüm belediyeler tarafından da benimseneceğini vurguladı.

AVRUPA’YA İHRACAT YAPILACAK

“Busworld Fuarı’nda Avrupa’ya ilk kez tanıtacağız” diyen Görgüç, minibüs taşımacılığının Türkiye’de ğu gibi Avrupa’da da giderek yaygınlaşmaya başladığını kaydetti. Görgüç, konuşmasına şöyle devam etti:

“M-2010 aracımız, Avrupa regülasyonlarına uygun olarak tasarlandı ve Avrupa Birliği’nin koyduğu tüm şehiriçi taşımacılık kriterlerini sağlıyor. Yeni nesil minibüsümüz ile Avrupa pazarına da ihracat yapmayı hedefliyoruz. Otokar’ın minibüs taşımacılığında Türkiye’de tescillenen başarısını Avrupa’da yaygınlaştıracağız.”

OTOKAR M-2010 MİNİBÜSÜ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ