Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:14   Güncelleme : 13-11-2014 17:14

BMC, fuarda 5 aracını sergiledi

Türkiye’nin Avrupa’da önemli üretim üssü olmasında büyük payı bulunan BMC, Busworld Fuarı’nda Avrupa Birliği üyesi ülkelere ihracat yaptığı 5 modeli; Alyos, Hawk, Probus, Midilux ve Procity’yi sergiledi.

BMC, fuarda 5 aracını sergiledi



Türkiye’nin Avrupa’da önemli üretim üssü olmasında büyük payı bulunan BMC, Busworld Fuarı’nda Avrupa Birliği üyesi ülkelere ihracat yaptığı 5 modeli; Alyos, Hawk, Probus, Midilux ve Procity’yi sergiledi
.

Avrupa’nın önemli otobüs üreticilerinden biri olan Türkiye, pazardaki ağırlığını Belçika’nın Kortrijk kentinde düzenlenen dünyanın en büyük otobüs fuarı Busworld’da hissettirdi. Fuarda sektör mensupları BMC’nin araçlarına yoğun ilgi gösterdi.

Yurtiçi şehiriçi toplu taşımacılıkta ezici liderliğini her geçen gün güçlendiren BMC, özellikle Avrupa Birliği üyesi ülkelerde sahip ğu 16 distribütörü ile bu pazarlardaki gücünü de arttırıyor. Bugün 1500 araç üretim kapasitesine sahip BMC otobüs fabrikasında üretilen her 10 araçtan 7 si ihraç ediliyor.

Busworld Fuarı’nda BMC’nin sergilediği araçlar ve öne çıkan özellikleri ise şöyle;

Alyos; yakın mesafe yolcu taşımacılığı ve okul servisi taşımacılığı için özellikle Fransa pazarına yönelik dizayn edilen ve bu ülkeye ihracatı gerçekleştirilen araç, 12 m uzunluğunda, 59 yolcu kapasiteli ve 285 PS gücünde Euro 5 normunda motora sahip.

Hawk; basamaksız alçak tabanlı yapıya sahip sehiriçi tip küçük otobüs. 9,8 m uzunluğunda, 285 PS gücünde Euro 5 normunda motora ve otomatik şanzımana sahip araç Avrupa Birliği üyesi birçok ülkeye ihraç ediliyor.

Probus; 35 yolcu kapasiteli ve 8,8 m uzunluğa sahip turistik tip küçük otobüs. Yolcularına güvenli ve konforlu seyahat imkânı sağlayan araç, 285 PS gücünde Euro 5 normunda motora sahip. Birçok Avrupa Birliği üyesi pazara ihracatı gerçekleştirilen araç 10 yıldır bu pazarlarda başarı ile hizmet veriyor.

Midilux; 31 yolcu kapasiteli ve 7,5 m uzunluğa sahip. BMC’nin en yeni aracı olan Midilux, Probus gibi yolcularına güvenli ve konforlu seyahat imkânı sağlıyor. Midilux 185 PS gücünde Euro 5 normunda motoru bünyesinde barındırıyor.

Procity; 12 metre uzunluğa sahip basamaksız süper alçak tabanlı yapısı ile yaşlı ve çocukların kolay inip-binmesine imkân sağlıyor. Orta kapıya yerleştirilmiş rampası ile engelli yolcular rahat inip-biniyor, güvenle seyahat ediyor. Yurtdışında ğu gibi yurtiçinde de Büyükşehir belediyelerinde başarı ile hizmet veren Procity 12 metre uzunluğunda ve 320 PS gücünde Euro 5 normunda motora sahip. Porcity otomatik şanzımanı ile daha hızlı ve konforlu yolculuk imkânı sunuyor.