Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:14   Güncelleme : 13-11-2014 17:14

Avrupa’nın çevreci otomobili Fiat

Fiat’ın, üst üste 2 yıl en çevreci otomobil üreticisi seçilmesinin ardından, 2009 yılının ilk yarı sonuçlarında da bunu korumaya devam ettiği bildirildi.

Avrupa’nın çevreci otomobili Fiat

Fiat’ın, üst üste 2 yıl en çevreci otomobil üreticisi seçilmesinin ardından, 2009 yılının ilk yarı sonuçlarında da bunu korumaya devam ettiği bildirildi. Şirketten yapılan yazılı açıklamada, 2008 yılı sonuçlarına göre kilometrede 133,7 gram ile Avrupa’nın en düşük ortalama emisyon değerini sunan Fiat’ın, 2009 yılının ilk yarısında ise bu değeri kilometrede 129 grama düşüren tek marka ğu kayldi.

Açıklamada, otomobil verileri konusunda hizmet sağlayıcı olan JATO’nun 19’u AB üyesi 21 ülkede gerçekleştirdiği 2009 yılının ilk 6 ayını içeren karbondioksit emisyon sonuçlarını içeren araştırma sonuçlarına göre, Fiat’ın, üst üste 2 yıl en çevreci otomobil üreticisi seçilmesinin ardından 2009 yılının ilk yarı sonuçlarında da unvanını korumaya devam ettiği belirtildi.

Fiat’ın, AB tarafından 2015 yılı için belirlenen 130 g/km'lik hedefini şimdiden yakalayabildiğine işaret edilen açıklamada, bunun Euro 5 normunu karşılayabilen ekonomik benzinli ve dizel motorlarının yanı sıra, stop ve start teknolojisiyle elde edildiği bildirildi.

Fiat Üst Yöneticisi (CEO) Lorenzo Sistino konuya ilişkin değerlendirmesinde, bu rakamların, Fiat’ın çevre kirletici emisyonları ve CO2 seviyesini kontrol etmek için yenilikçi çözümler arama çabalarının önemli birer kanıtı ğunu söyledi.

Lorenzo Sistino, konuştu: “Amacımız, yeni motorlar, yeni teknolojiler ve uygulamalar aracılığıyla emisyon azaltımındaki Avrupa rekorumuzu gerçekten daha da pekiştirmektir. Benzinli motorlarda sunulan ve yüzde 10 kadar daha az CO2 emisyonunu garanti eden yenilikçi multiair teknolojisi ve Punto Evo’da ilk kez görücüye çıkacak olan yeni nesil common rail teknolojili multijet dizel motorlar gibi yeni güç üniteleri, giderek tüm Fiat markalı modellerde yer alacaktır. Start ve stop sistemi gibi yeni teknolojiler, Fiat 500’de sunulmuştur ve şimdi de bütün Punto Evo Euro 5 motorlarında standarttır. Start ve stop, şehir içi sürüşte CO2 emisyonlarını yüzde 12’ye varan oranlarda düşürebilmektedir.”