Deniz
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:14   Güncelleme : 13-11-2014 17:14

Arkas, yeni gemisini aldı

Türk deniz taşımacılığının önde gelen şirketlerinden Arkas, filosuna katılan M/V Bernard A isimli Türk bayraklı yeni gemisi ile toplam gemi sayısını 27’ye, toplam taşıma kapasitesini ise 32.

Arkas, yeni gemisini aldı

Türk deniz taşımacılığının önde gelen şirketlerinden Arkas, filosuna katılan M/V Bernard A isimli Türk bayraklı yeni gemisi ile toplam gemi sayısını 27’ye, toplam taşıma kapasitesini ise 32.227 TEU’ya çıkardı.

M/V Bernard A, Arkas Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’ın katıldığı törenle Almanya’nın Wolgast kentindeki Peene-Werft Tersanesi’nden teslim alındı.

Arkas Deniz Ticaret filosu için M/V Bernard A’nın Peene-Werft Tersanesi’nden Bernard A ile birlikte 16. gemiyi teslim aldıklarını dile getiren Lucien Arkas, firma ile iş ilişkilerinin 10 yıl öncesine dayandığını söyledi.

Lucien Arkas, “10 yıl önce buraya geldim, burada kalite çok iyiydi. Hem geminin isçiliğinden çok memnundum, hem de bu tersanede kredi imkânı sağlayıp finansman konusunda işbirliği yaptılar.” .

Peene-Werft Tersanesi Müdürü Siegfried Crede ise şöyle konuştu:

“Arkas Grubu ile Hegeman grubu arasındaki bu başarılı işbirliğinden çok mutluyum. 10 yıldır devam eden ilişkimizde inşasından finansına kadar 16 geminin yapımında birlikte çalıştık. Bugün burada Bernard A gemisinin isimlendirilme törenini yapıyor olmak bana gurur veriyor. Yakın gelecekte başarılı işbirliğimizin devam etmesini ve yeniden bir araya gelmeyi umuyorum. 2009 yılında birçok tersane gemi siparişlerinin iptal edilmesinden dolayı zor günler geçirirken, biz Arkas’ın siparişleri sayesinde çalışmaya devam ettik.”

Tören, geminin isim annesi Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Diane Arcas Aktaş’ın kurdeleyi kesip geminin bordasında şampanya patlatmasının ardından marşlar eşliğinde bayrak değişimi ile devam etti.

Arkas’ın diğer 26 gemisinde ğu gibi M/V Bernard A gemisi de Türk bayraklı. Gemi ilk seferini yapmak için Batı Afrika’ya doğru yola çıktı.

Bernard A’nın Özellikleri 

Uzunluk

184 m

Genişlik

24,5 m

Derinlik

14,2 m

Deadweight

22.014 t

Konteynır kapasitesi

1.604 teu