Kara
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:15   Güncelleme : 13-11-2014 17:15

Yollar taksitle yapılacak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 11 bin kilometrelik bölünmüş yolun sıcak asfaltı için ‘peşin yap, taksitle paranı al’ formülünü uygulayacaklarını açıkladı.

Yollar taksitle yapılacak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 11 bin kilometrelik bölünmüş yolun sıcak asfaltı için ‘peşin yap, taksitle paranı al’ formülünü uygulayacaklarını açıkladı. Bakan Yıldırım, projenin 2010 yılında hayata geçeceğini bildirdi.

Bakan Yıldırım, firmalara “Gel kardeşim bu yolu yap, kendi paranı bul. Bir yılda yaptın ben sana beş yılda geri ödeyeceğim” çağrısı yaptı.

Projenin öncelik sırasına göre başlanarak tüm illerde uygulanacağını açıklayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Bütçeden yeterince kaynak ayıramadığımız projeler gecikmiş oluyor. Gecikince yolların standardı bozuluyor. Sık sık yeni kaplama, yama yapmak gerekiyor. Sıcak kaplamayı birden yapıp lamak için daha fazla kaynağa ihtiyacımız var. Bunun için asfaltçılar finansçılarla anlaşacaklar. Kendi finansmanlarını önce peşin kendilerini sağlayacaklar. Biz yıllara yayarak ödeyeceğiz. 2010’da bunu başlayacağız, deneyeceğiz. 11 bin kilometre yol var. Trafik verilerine göre ihtiyacın önceliklerini görerek diyelim 20 bin araç geçen yol günlük kaplanacaksa önce ondan başlayacağız. Proje çok geniş bir alana yayılıyor. Hemen hemen tüm illerde uygulanacak” .

Yıldırım, Türkiye’deki 11 bin kilometre bölünmüş yolun sadece 3 bin kilometresinin sıcak asfalt ğunu belirterek, şöyle konuştu: “Sıcak asfalt pahalı bir iştir ama 20 yıl da ömrü var. Şimdi ını sıcak asfalt yapacağız. Gel kardeşim bu yolu yap. Kendi paranı bul, hesabını yap. Sen 1 yılda yaptın. Ben sana 5 yılda geri ödeyeceğim. Bu şekilde ben 11 bin kilometre yaptığım yolun kaplama kalitesini artıracağım. Ömrünü uzatacağım. Bunu kamu kaynaklarıyla yapsam 11 bin kilometre yolun nereden baksan 8-9 milyar TL kaplama işi var. Yapım bedelinin yarısından fazlasını kaplaması tutuyor. Onun için burada kısa vadeli böyle bir yöntem uygulayacağız.”