Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:15   Güncelleme : 13-11-2014 17:15

Safirin ilk müşterisi Ulusoy

Otobüs üretim sektörünün öncü firmalarından Temsa Global’in merakla beklenen seyahat otobüsü Yeni Safir, pazarda yerini aldı.

Safirin ilk müşterisi Ulusoy

Otobüs üretim sektörünün öncü firmalarından Temsa Global’in merakla beklenen seyahat otobüsü Yeni Safir, pazarda yerini aldı. Temsa mühendislerinin pek çok üstün özellikle donatılarak baştan yaratığı Yeni Safir, ilk olarak Ulusoy’da yerini aldı.

Otobüs ve midibüs alanında ‘bağımsız üretici’ kimliği ile faaliyet gösteren Temsa, mevcut ürün gamındaki Safir model otobüsü baştan yarattı. 10 yılı aşkın süredir segmentinde pazar lideri olan ve en son değerlendirmelerde yüzde 90 pazar payına sahip olan Safir model otobüsler, pazarın gelişen beklentilerine cevap vermek amacıyla yenilendi.

Safir otobüslerin yeni jenerasyonunun ilk teslimatı, Ulusoy Otobüs Grubu’na gerçekleştirildi. 2 Yeni Safir’i Ulusoy’un filosuna ekleyen Temsa, Yeni Safir’le ortaya koyduğu turizm ve şehirlerarası yolcu taşımacılığındaki iddiasının ilk adımını bu teslimat ile attı.

Ulusoy Yenibosna Tesisleri’nde gerçekleşen teslimat törenine Ulusoy Genel Müdürü Mustafa Yıldırım ve Temsa Otobüs İş Birimi Genel Müdürü Ahmet Özşahin katılırken Ulusoy ve Temsa’dan birçok yetkili de törende hazır bulundu.

İlk otobüsü teslim almaktan mutlu klarını dile getiren Ulusoy Genel Müdürü Mustafa Yıldırım, işletme maliyetinde avantaj sağlayan Yeni Safir’lerin şık görünümü ve dikkat çeken görsel kimliği ile filolarına çok yakıştığını ifade etti. Ulusoy yetkilileri tarafından incelenen Yeni Safir’ler tam puan aldı.

Temsa Otobüs Birimi Genel Müdürü Ahmet Özşahin, “10 yıldır kendi segmentinde markalaşan Safir model otobüslerimizi yeniden yarattık. Yeni Safir’in yola çıkmasından mutluyuz. İlk olarak Ulusoy ile yola çıkacak olması bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı. Ulusoy tarafından yapılan incelemeler ardından verilen alım kararı sonrasında, 2 adet Yeni Safir’in teslimatını Ulusoy’a gerçekleştirmiş bulunuyoruz. İlk otobüsleri alan Ulusoy ile olan işbirliğimizin memnuniyet ve verimlilik esasları doğrultusunda süreceğine inanıyoruz”

Turizm sektörünün beklentilerini uzun yıllardır Safir model otobüsleri ile karşılayan Temsa, Yeni Safir ile segment genişleterek artık turizm sektörünün yanı sıra şehirlerarası yolcu taşımacılığı alanında da iddiasını ortaya koyuyor. Yeni Safir otobüsler değişen görsel kimliği ile dikkatleri üzerine çekerken, yenilenen ve güçlenen motoru ile birlikte ekonomik yakıt tüketimi özelliğini devam ettiriyor. Yeni motorunun yanı sıra bakım aralıklarının uzaması da ekonomik işletme maliyeti avantajı sunuyor. 12 metre ve 13 metre olarak iki versiyonda üretilen Yeni Safir, koltuk mesafesi ve geniş iç mekân hacmi ile 12 metrede 50, 13 metrede ise 54 yolcu kapasitesi ile kazançlı bir yolculuk vaad ediyor.