Demir Yolu
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:15   Güncelleme : 13-11-2014 17:15

Seyrantepe Metrosu Galatasaray Stadı’ndan önce bitti!

Sanayi Mahallesi-Seyrantepe Metrosu’nun test sürüşünü gerçekleştiren Başkan Topbaş, söz verdikleri gibi Galatasaray’ın yeni stadı bitmeden metroyu buraya getirdiklerini söyledi.

Seyrantepe Metrosu Galatasaray Stadı’ndan önce bitti!

Sanayi Mahallesi-Seyrantepe Metrosu’nun test sürüşünü gerçekleştiren Başkan Topbaş, söz verdikleri gibi Galatasaray’ın yeni stadı bitmeden metroyu buraya getirdiklerini söyledi. Topbaş, “TEM’in altına inşa ettiğimiz üç tünelle stada rahatlıkla ulaşılacak. Maç günleri buradan Taksim’e kadar kesintisiz gidilecek” .

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yapımı lanan Sanayi Mahallesi- Seyrantepe Metro Hattı’nda test sürüşünü gerçekleştirdi. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği test sürüşünde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu ile diğer Büyükşehir Bürokratları da hazır bulundu.

Test sürüşünün ardından gazetecileri çalışmalarla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, toplam uzunluğu 8 bin 120 metre olan 4.Levent – Hacıosman Metrosu’nun, Sanayi İstasyonu’ndan yan kol ikiye ayrıldığını ve 1670 metre uzunluğundaki bir hattın Galatasaray Kulübü’nün yeni yapılan stadının da bulunduğu Seyrantepe İstasyonu’na ulaştığını söyledi.

İstanbullular ve gelecek kuşaklar rahat etsin diye gece gündüz demeden çalıştıklarını vurgulayan Başkan Kadir Topbaş, “Burada yerin metrelerce altında çalışarak, alın teri dökerek gelecek kuşaklara iz bırakan binlerce işçiye, mühendise, mimara ve müteahhit firma yetkililerine özellikle teşekkür ediyorum” .

İSTANBUL RAYLI SİSTEM AĞIYLA ÖRÜLÜYOR

İstanbul’un erişim sorununu çözmek için toplu ulaşıma, özellikle de metro yatırımlarına çok önem verdiklerinin altını çizen Başkan Topbaş, şöyle konuştu;

“Bugün test sürüşünü yaptığımız Seyrantepe hattı ile birlikte 4.Levent – Hacıosman Metrosu’nun toplam maliyeti 488 milyon euro. Şu anda İstanbul’da 52,5 kilometre metro inşaatımız devam ediyor. 22 kilometrelik Kartal-Kadıköy Metrosu’nun TBM makinesinin çıkışını dün birlikte izledik. Bu hat 4.5 kilometre daha giderek Pendik Kaynarca’ya kadar devam edecek ve nasip olursa 26,5 kilometrelik bu hattı 2011 yılı içerisinde de hizmete alacağız. Yani Kartal’dan metroya binen bir insan 29 dakika sonra Kadıköy de, 35 dakika sonra Üsküdar da, 47 dakika sonra Yenikapı’da, 55 dakika sonra Taksim’de ve 67 dakika sonra burada olacak. İstanbul’da örümcek ağı gibi böyle bir raylı sistem ağı kuruyoruz. İstanbul’daki raylı sistemlerin toplam uzunluğu 632 kilometreyi bulacak. Bunu başardığımızda yüzeye hiç çıkmadan istediğiniz yere rahatlıkla gitme imkânınız olacak. İşte medeniyet bu... Konforlu kaliteli hızlı ve güvenli bir erişim imkânı verilirse herkes onu tercih eder.”

ŞUBAT 2010’DA HİZMETTE OLACAK

Sanayi Mahallesi-Seyrantepe Metrosu’nu söz verdikleri gibi Galatasaray’ın yeni stadı bitmeden metroyu buraya kadar uzattıklarını belirten Başkan Kadir Topbaş, “Şubat ayında hizmete alacağımız bu hatta ilk lar çok yoğunluk olmayabilir. Ancak maç günlerinde buradan Taksim’e kadar kesintisiz gidilecek ve stadın bütün yoğunluğu yüzeye yansımadan metroyla giderilecek. TEM’in altına inşa etmekte ğumuz 150’şer metrelik 3 ayrı tünelle içinde bulunduğumuz Seyrantepe İstasyonu’ndan Galatasaray Stadı’na rahatlıkla ulaşılacak. Devletimizin programında Seyrantepe’ye bir hastane de var. Bu nedenle tünellerin bir tanesinde özürlüler, yaşlılar ve hastalar için yürüyen bantlar olacak. Söz verdiğimiz gibi stattan önce metroyu bitirdik. İkitelli’deki Olimpiyat Stadı da bitmeden metro oraya gitmeliydi” diye konuştu.

ŞİŞHANE’DEN MASLAK’A KESİNTİSİZ METRO DA ŞUBAT’TA

Daha önce açılışını yaptıkları Taksim-Şişhane ve 4. Levent-Atatürk Oto Sanayi Metro Hatları’nın elektromekanik teknolojisinin New York metrosundan daha iyi ğuna dikkat çeken Kadir Topbaş, Taksim-4. Levent Metro Hattı’nın elektromekanik sisteminin yenilendiğini ve Ocak ya da Şubat ayı gibi Şişhane-4. Levent-Atatürk Oto Sanayi Hattı arasında kesintisiz ulaşımın başlayacağını müjdeledi. Başkan Topbaş, “Daha önce metroda tren aralığı 4.5 dakikaydı. New York’ta vagonla raylar arasında bir optik okuma sistemi geliştirmişler. Ben de hemen o ki genel sekreterimi aradım. ‘Gidin o teknolojiyi görün’ m. Şuanda bizde 70 saniye aralıklarla sistemi kurabiliyoruz. Tren aralığının 4,5 dakikadan 70 saniyeye inmesiyle düşünün hattın kapasitesini kaç kat daha arttırmış oluyoruz. Bu çok önemli bir iş” diye konuştu.

Taksim- Atatürk Oto Sanayi Sitesi Metrosu’nun 2010 yılı içinde Darüşşafaka ve Hacıosman Mahallesi’ne kadar uzanacağını anlatan Kadir Topbaş, “Hedefimiz, nasip olursa en geç 2011’de Yenikapı’ya varmak. Diğer ucunu ise Sarıyer Çayırbaşı’na kadar uzatacağız. Toplu taşımada ne kadar imkanınız varsa o şehir o kadar moderndir. İstanbul’daki banliyö hatları da modernleştirilerek Büyükşehir Belediyesi’ne devredilecek. Deniz ulaşımını da çok başarılı bir hale getirdik biliyorsunuz. Şehrin hareketliliğinin artmasına rağmen, bu işlerden yüzümüzün akıyla çıkıyoruz” şeklinde konuştu.