Kara
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:15   Güncelleme : 13-11-2014 17:15

Yıldırım: Ölümlü trafik kazaları azaldı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Emniyet Genel Müdürlüğü istatistiklerine göre, son 5 yılda bölünmüş yollarla birlikte kaza sayılarında artış olduğunu, ölümlü kazalarda ise azalma yaşandığını bildirdi.

Yıldırım: Ölümlü trafik kazaları azaldı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Emniyet Genel Müdürlüğü istatistiklerine göre, son 5 yılda bölünmüş yollarla birlikte kaza sayılarında artış ğunu, ölümlü kazalarda ise azalma yaşandığını bildirdi.

Muş'ta bazı incelemelerde bulunan Bakan Yıldırım, Ankara'ya gitmek için geldiği Muş Havaalanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgedeki gezisi sırasında ağırlıklı olarak bölünmüş yollarda incelemelerde bulunduğunu söyledi.

Bakan Yıldırım, yapımı devam eden yollarda kaza sayısının fazla ğuna dikkati çekti. Çalışma yapılan yollarda trafik işaretlerinin bazen yetersiz geldiğini ifade eden Yıldırım, “Türkiye'de çok kısa sürede çok fazla miktarda yol yapıyoruz. 2003 yılından bu tarafa yaptığımız bölünmüş yol miktarı 17 bin 500 kilometreyi buldu” .

Yolların genişlemesi nedeniyle sürücülerin aşırı hız yaptığına işaret eden Bakan Yıldırım, şunları kaydetti:

“Sürücüler hızla gelirken birden bire yolun daraldığını son anda fark ediyor veya şerit değiştirme icap ettiğini fark ediyor ve hızını ayarlayamıyor. Bunun sonucunda da kazalar meydana geliyor. Son 5 yılda Emniyet Genel Müdürlüğü'nün istatistiklerine göre bölünmüş yollarla birlikte kaza sayılarında artış var. Ama güzel bir yönü ise ölümlü kazalarda azalma var. Araç sayısı yüzde 55 artmış, yolculuk sayısı bir kat daha artmış. Kazalarda da ciddi bir artış var ama ölümlü kazalarda önemli ölçüde azalma var. Bu da bölünmüş yollarda hala sürücü kusurundan kaynaklanan kazaların devam ettiğini gösteriyor. Daha çok hız aşımı nedeniyle kazalar meydana geliyor. Bölünmüş yolla birlikte kazalarda yol kusurundaki katkı da tam 4 kat azalmıştır.”