Hava
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:15   Güncelleme : 13-11-2014 17:15

Suudi devle el sıkıştı, TAV Arabistan'a uçuyor

İstanbul merkezli Türk şirketi TAV Havalimanları Holding, Suudi Arabistan'da havalimanları yapmak ve işletmek üzere bu ülkeden Al Rajhi Holding Grup ile sözleşme imzaladı.

Suudi devle el sıkıştı, TAV Arabistan'a uçuyor

İstanbul merkezli Türk şirketi TAV Havalimanları Holding, Suudi Arabistan'da havalimanları yapmak ve işletmek üzere bu ülkeden Al Rajhi Holding Grup ile sözleşme imzaladı.

TAV Holding açıklamasına göre, Al Rajhi Holding ile yapılan ortak girişim sözleşmesi Suudi Arabistan'da yap-işlet-devret modeliyle çeşitli havalimanları projelerinin hayata geçirilmesi ile işletme, bakım ve yönetim hizmetlerini kapsıyor. Böylece Türkiye'de İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya havalimanları ile yurtdışında 3 ülkede havalimanları işleten TAV, edindiği deneyimi yurtdışında bir ülkeye daha ihraç ederek faaliyette bulunduğu yabancı ülke sayısını 4'e çıkaracak.

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, şirketlerinin, gün geçtikçe artan kalifiye insan kaynağı ve sürekli gelişen altyapısıyla havalimanı işletmeciliğinde dünyada aranan bir marka konumuna geldiğini söyledi. Suudi Arabistan'a hizmet ağını götürmek üzere güçbirliği yaptıkları Al Rajhi Holding Grubu ile pek çok proje için omuz omuza çalışacaklarını ifade eden Şener, TAV Havalimanları markasının havalimanı işletmesi alanında Avrupa'dan Asya'ya, Kafkaslar'dan Afrika'ya değer taşıdığını ifade etti. Şener, "Uluslararası normlara uygun olarak dünyanın her köşesinde iş yapma ve know-how ihraç etme gücümüz bulunuyor. Bu gücümüzü pekiştirecek adımlar atmaya devam edeceğiz." .

Al Rajhi Holding Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Al Rajhi ise Al Rajhi Grubu'nun mali açıdan güçlü ve çok iyi organize olmuş bir holding ğuna işaret ederek şunları söyledi: "Kaynaklarımızı ve birikimimizi TAV Havalimanları gibi itibarlı ortaklarla stratejik işbirlikleri yaparak daha da artırmayı arzu ediyoruz. Biliyoruz ki TAV Havalimanları Holding, havalimanlarına yönelik yap-işlet-devret projeleri ile işletme bakım ve yönetim hizmetlerinde dünya liderlerinden biri konumunda. TAV Havalimanları ile ortaklığımızla bu önemli deneyim ve uzmanlığı bir an önce ülkemize aktarma gayretindeyiz."

Türkiye'de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali ile Antalya Gazipaşa Havaalanı'nı işleten TAV Havalimanları Holding, yurtdışında Gürcistan'ın Tiflis ve Batum Uluslararası Havalimanları ile Tunus'ta Monastir Habib Bourguiba Uluslararası Havalimanı'nı işletiyor. TAV Holding, Tunus'taki Enfidha Zine El Abidine Ben Ali Uluslararası Havalimanı ile Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Alexander the Great Uluslararası Havalimanı ile yine Makedonya'nın Ohrid şehrinde bulunan St. Paul the Apostle Uluslararası Havalimanı'nı işletme hakkına sahip. TAV Havalimanları Holding havalimanı işletmeciliğinin yanı sıra havalimanlarında, yer hizmetleri, işletme hizmetleri, duty free, yiyecek ve içecek hizmetleri, bilişim ve güvenlik gibi diğer alanlarda da hizmet veriyor. TAV Havalimanları Holding yılda ortalama 300 havayolu şirketinin, 370 bin uçuşuna ve yılda 41 milyon yolcuya hizmet veriyor.

Zaman