Hava
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:15   Güncelleme : 13-11-2014 17:15

Sabancı: bizde istediğimiz yere uçmak istiyoruz

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Türk Havayolları (THY) gibi istenilen zamanda istenilen yere uçmak istediklerini söyledi.

Sabancı: bizde istediğimiz yere uçmak istiyoruz

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Türk Havayolları (THY) gibi istenilen da istenilen yere uçmak istediklerini söyledi. Sabancı, “Tek ricamız, havayollarını korumayalım, misafirleri koruyalım” .

Rekabetin artmasıyla pazarın daha çekici hale geleceğini de ifade eden Ali Sabancı, THY’nin kendilerinden 4 kat büyük ğunu söyledi. Pegasus’un 4 yıl önce faaliyetlerine başladığını hatırlatan Sabancı, isteklerinin imtiyaz değil, serbest rekabet ğunu vurguladı.

Sabancı, “Biz de THY gibi, istediğimiz istediğimiz yere uçmak istiyoruz. Belli ülkelere havacılık hizmetini Türkiye’den THY veriyor. Bu kimseye fayda sağlamıyor. Çünkü THY bir kamu kuruluşu, fiyatlar yükseldikçe misafirler uçmuyor. Tek ricamız, havayollarını korumayalım, misafirleri koruyalım” .

İngiltere’ye ilişkin iki hedeflerinin ğunu da kaydeden Sabancı, birincisinin pazar payı edinmek, ikincisinin de bundan kar etmek ğunu bildirdi. Sabancı, şu anda pazar payı edinmek üzere klarını kaydederek, İngiltere-Türkiye arasındaki Pegasus uçuşlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.