Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:15   Güncelleme : 13-11-2014 17:15

Linea, şimdi daha hesaplı

Fiat’ın kompakt sedan sınıfında yer alan ve Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında üretilen Fiat Linea’nın donanım paketleri Kasım ayı itibariyle yenilendi.

Linea, şimdi daha hesaplı

Fiat’ın kompakt sedan sınıfında yer alan ve Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında üretilen Fiat Linea’nın donanım paketleri Kasım ayı itibariyle yenilendi. Actual, Active Plus, Dynamic Plus ve Emotion Plus adı verilen 4 farklı ve hesaplı konfor paketiyle donatılan Fiat Linea, sınıfındaki müşteri beklentilerine maksimum fayda sağlamayı amaçlıyor.

İlk olarak satışa sunulduğu günden bu yana Türkiye’de 26 bin adetten fazla satılan Fiat Linea, yenilenen donanım paketleriyle 26 bin 170 TL’den başlayan kampanyalı anahtar teslim peşin fiyatıyla da dikkat çekiyor.

Fiat Linea, 1.3 litre 90 HP ve 1.6 litre 105 HP’lik Multijet dizel motor seçeneklerinin yanı sıra 1.4 litre 77 HP ve 1.4 litre 120 HP T-Jet benzinli motor seçenekleriyle tercih edilebiliyor. Sınıfındaki önemli rakipleri karşısında dikkat çekici fiyat/fayda orantısıyla ön plana çıkan Fiat Linea’nın 90 HP’lik 1.3 litrelik Multijet motor seçeneğinde Dualogic otomatik şanzıman isteğe bağlı donanım kapsamında sunuluyor.

Tofaş’ın Bursa’daki yüksek teknojili ve üretim kalitesiyle dikkat çeken fabrikasında Türk mühendis ve işçisinin emeğiyle üretilerek Türkiye ile birlikte birçok küresel pazarda satışa sunulan Fiat Linea modeli, fiyat/fayda orantısında ğu kadar kullanım maliyetleriyle de dikkat çekici biçimde ön plana çıkıyor. Bu bağlamda “Hesaplı Konfor” sloganı ve hedefiyle rakipleri karşısında donanım paketleri yenilenerek daha da güç kazanan Fiat Linea’nın yeni giriş seviyesi olan Actual donanım paketinde; klima, CD çalarlı müzik sistemi, sürücü ve yolcu havayastığı, elektrikli ön camlar, tek parça katlanabilir arka koltuk ve gövde rengi tamponlar gibi ekipmanlar yer alıyor. Bir diğer donanım seçeneği olan Active Plus’ta ise bunlara ek olarak ABS, direksiyondan kumandalı MP3 ve CD çalarlı müzik sistemi, elektrikli yan aynalar ve arka camlar ve gövde rengi aynalar, kapı kolları ve yan çıtalar yer alıyor.

Bir diğer yeni donanım seçeneği olan Dynamic Plus’ta ise bunlara ek olarak otomatik klima, karanlık, yağmur ve park sensorları, ön sis farları, elektronik dikiz aynası, 15 inç alaşımlı jantlar, çift renkli ön konsol ve çift parçalı katlanabilen arka koltuk standart olarak sunuluyor. En üst donanım seçeneğini temsil eden Emotion Plus’ta ise ESP+ASR+MSR+HillHolder, hız sabitleme sistemi, yan ve tavan havayastıkları, Blue&Me, 16 inçlik alaşım jantlar, deri direksiyon simidi ve vites topuzu ile krom gövde unsurları yer alıyor.

2603 mm’lik aks mesafesi ile hem önde hem arkada oturan yolcularına etkili bir yaşam alanı sunan Fiat Linea, hem İtalyan estetik anlayışını yansıtan tasarımı hem de 4560 mm’lik uzunluk, 1728 mm’lik genişlik ve 1494 mm’lik yükseklik ölçüleriyle de sınıfının her açıdan estetik değerlerini sunabilmesiyle dikkat çekiyor. 500 litrelik bagaj hacmi, arka koltuklarının yatırılmasıyla 870 litreye kadar yükselen Fiat Linea, kalabalık aileler ve uzun yolculuklar için gerekli yükleme alanı sunabiliyor.