Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:15   Güncelleme : 13-11-2014 17:15

Profesyoneller Doruk 215T’ye tam not verdi

Otokar yetkilileri, şehirlerarası ve turizm yolcu taşımacılığı için Doruk serisinde yer alan 10 metrelik yeni otobüsü Doruk 215T ile Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde toplam 10 ili ziyaret etti.

Profesyoneller Doruk 215T’ye tam not verdi

Otokar yetkilileri, şehirlerarası ve turizm yolcu taşımacılığı için Doruk serisinde yer alan 10 metrelik yeni otobüsü Doruk 215T ile Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde toplam 10 ili ziyaret etti. Avrupa’da Büyük Ödül’ün sahibi olan Doruk’u yakından inceleme fırsatı bulan sektör profesyonelleri, aracı çok beğendiklerini ifade etti.

Otokar, şehirlerarası ve turizm yolcu taşımacılığı için geliştirdiği ve Avrupa’da orta boy otobüs kategorisinde Büyük Ödül’ün sahibi olan Doruk 215T modelini Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde tanıttı. Otokar, 10 metrelik otobüsü Doruk 215T’yi taşımacılık sektörü profesyonelleriyle buluşturmak amacıyla Batman, Diyarbakır, Van, Elazığ, Muş, Mersin, Bitlis, Bingöl, Malatya, Adıyaman, Mersin ve Adana’da çeşitli toplantılar düzenledi. 

BÜYÜK AVANTAJLAR 

Otokar’ın Türk tasarımcıları ve mühendisleri tarafından Türkiye şartlarına uygun geliştiren araçları, kullanıcılarına büyük avantajlar sağlıyor. Doruk 215T modeli, şehirlerarası ve turizm taşımacılığına yönelik en uygun çözüm sunmak üzere tasarlandı. Doruk 215T, üstün teknolojik özellikleri, tasarımı ve konforuyla yolcularına keyifli seyahat imkânı tanıyor.

Doruk 215T’nin güçlü Euro4 model motoru ile geleceğin teknolojisini sunarken daha az yakıt tüketimi ve temiz bir dünya sözü veriyor. Doruk 215T, 4 silindirli 215HP gücündeki motoru sayesinde yakıt tüketimini en aza indiriyor ve işletme maliyetlerini makul bir seviyeye getirmek için önemli bir avantaj yaratıyor. Doruk 215T 39 + 1 + 1’lik yolcu kapasitesi, şehirlerarası taşımacılığa uygun yolcu konforu, 5,5 metreküplük geniş bagaj hacmi ve 10 metre uzunluğu ile benzersiz bir performans sunuyor.

KONFOR ÜST DÜZEY

Otokar’ın düzenlediği tanıtım toplantılarına katılan sektör temsilcileri otogarlarda sergilenen Doruk 215T otobüsü yakından inceleme fırsatı buldular. Çağdaş tasarımı, yolculara sunduğu üst düzey konforu ve gelişmiş teknik özelikleriyle Doruk 215T uzmanlardan tam not aldı.

Otokar’ın Doruk otobüsü, geçtiğimiz ay Belçika’da düzenlenen Busworld 2009 Kortrijk Otobüs Fuarı’nda “orta boy otobüs” kategorisinde Avrupa’nın en büyük ödülü “Grand Award” kazanmıştı. Otokar, Avrupa’da otobüs sektörü temsilcilerine verilen en büyük ödül olan “Grand Award”u alan ilk Türk üretici firma olmuştu.