Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:16   Güncelleme : 13-11-2014 17:16

Metrobüs’te zam yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) almış olduğu karara göre, Beşi Bir Yerde (ELBİL) ve Metrobüs ücret tarifesi ile Mavi Kart biniş sayısında bazı düzenlemelere gidildi.

Metrobüs’te zam yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) almış ğu karara göre, Beşi Bir Yerde (ELBİL) ve Metrobüs ücret tarifesi ile Mavi Kart biniş sayısında bazı düzenlemelere gidildi.

İBB’den yapılan yazılı açıklamada; Çalışmalar çerçevesinde ilk defa bir binişlik elektronik bilet de uygulamaya konulacak. Metrobüs hattında yapılan zamlı tarife 16 Kasım 2009 Pazartesi günü itibariyle geçerli olacak. İETT ve özel halk otobüslerinde ELBİL 7,5'dan 10 liraya, metrobüste tam bilet 1,5'dan 2 liraya, indirimli bilet 0,85'den 1 liraya yükseldi.

Metrobüs hatlarında Mavi AKBİL de her binişte 2 biniş eksiltilecek. Metrobüs hattı dışındaki toplu ulaşımlarda eski tarife uygulanacak. Tek geçişlik bilet tarifesi, tek geçişlik biletin kullanılmaya başlamasıyla uygulanacak. Tek geçişlik elektronik bilet uygulamasına İETT, özel halk otobüsleri, Ulaşım A.Ş, İDO, özel deniz motorlarında teknik altyapı hazırlıkları landıktan sonra başlanacak.