Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:17   Güncelleme : 13-11-2014 17:17

Mehmet Çıkıncı: Yeni Safir’i eskisinden daha iyi yaptık

Temsa’nın merakla beklenen Yeni Safir’i ilk sektör basını test etti.

Mehmet Çıkıncı: Yeni Safir’i eskisinden daha iyi yaptık

Temsa’nın merakla beklenen Yeni Safir’i ilk sektör basını test etti. Sapanca’da yapılan tanıtım programında Temsa Global Pazarlama Müdürü Mehmet Çıkıncı, hem seyahat hem de turizm taşıma firmalarına hitap ettiklerini söyledi. Yeni Safir’in 12,2 metre 50 koltuklu ve 13 metre 54 koltuklu olmak üzere 2 farklı seçeneği bulunuyor.

Türk mühendislerinin eseri olan Yeni Safir, Temsa’nın özgün tasarımı. Euro 4 normlarına uygun DAF motora sahip ve çevreci oluşuyla da dikkat çekiyor. Motor 12900 cc hacime ve 410 hp güce sahip. Tork ise 2000 nm. Virajlarda üstün manevra kabiliyeti olan Yeni Safir, mükemmel yol tutuşu ile de konfordan ödün vermiyor.

50 koltuklu 12,2 metre ve 54 koltuklu 13 metrelik Yeni Safir, 2 akslı olması nedeniyle de kullanıcısına kar sağlayacak. Çünkü daha önce Safir’de 12 bin Km olan bakım aralığı, yeni araçta 40 bin Km’ye çıkartıldı.

LİDERLİĞİMİMİZİ KORUYACAĞIZ

Temsa’nın ilk Safir’i 1999 yılında ürettiğini hatırlatan Pazarlama Müdürü Mehmet Çıkıncı, 10 yıl boyunca sektörün ihtiyacını karşıladıklarını ve turizm sektöründe yüzde 90 Pazar payına ulaştıklarını söyledi. 2009 yılında Safir’in misyonunu ladığını belirten Çıkıncı, hem turizm sektöründe liderliklerini korumak hem de şehirlerarası otobüs pazarından yüzde 25-30 oranında pay almak için Yeni Safir’i piyasaya sunduklarını söyledi. Çıkıncı, “Otobüs pazarına baktığımız da yıllık ortalama 1000 adetlik bir Pazar var. 2010 yılında bu rakam biraz gerileyerek 800’e kadar düşebilir. Temsa olarak 200 adetlik bir otobüs satışı hedefliyoruz” .

ESKİSİNDEN DAHA AZ YAKIYOR

Sunumunda eski Safir ile Yeni Safir’i kıyaslayan Mehmet Çıkıncı, “Eski Safir’de Mitsubishi motor bulunuyor, Japon çizgilerini taşıyordu. Safir’in en önemli özelliği ise az yakıt tüketmesiydi. Yeni Safir ise Türk mühendislerinin eseri ve tasarımı Temsa’ya hastır. Yeni aracımızda 410 HP DAF motor kullandık. Çok daha güçlü bir motor ve gücüyle birlikte çokta ekonomiktir. Bu aracın motoru büyük olmasına rağmen diğer araçtan da daha az yakıt tüketmesi planlandı ve buna göre tasarlandı” diye konuştu.

BAKIM ARALIĞI UZADI

Pazarlama Müdürü Mehmet Çıkıncı, daha önce 12 bin Km olan bakım aralığının Yeni Safir’de 40 bin Km’ye çıktığını söyledi. Çıkıncı, “Otobüs sana çalışsın sloganıyla yola çıktık ve sektör mensuplarının tüm ihtiyacını karşılayacağı üstün özelliklerle donatılmış bir otobüs yarattık. İlk defa şehiriçi segmentimiz olan Avenue’da kullandığımız paslanmaz çeliği bu aracımızda da kullandık. Böylece aracın dayanıklılığını ve mukavemetini arttırdık” .

TEMSA KAPTANLARI DÜŞÜNDÜ

“Bizim için kaptanlar çok önemli” diyen Mehmet Çıkıncı, Yeni Safir’de kaptanların kişisel eşyalarını koyabilecekleri dolap ve gardolaplar yaptıklarını belirtti.

Ön ve arka olmak üzere 100 lt buzlodabı kapasitesiyle emsallerine fark atan Safir’in üreticisi Temsa Global, kendi patentiyle ürettiği özel baş yaslamalı koltuklar, oturma bölgesinde sağda ve solda rahat oturuş sağlayan koltuk pedleri ve 1 metrelik koltuklarla konforu üst düzeyde tuttu.

TEMSA YENİ SAFİR'İN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...