Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:17   Güncelleme : 13-11-2014 17:17

Şimşek: Sektör disipline edilmeli

Geleceğin iş modeli olarak gösterilen barter sistemi, Türkiye’de de hızla gelişiyor.

Şimşek: Sektör disipline edilmeli

Geleceğin iş modeli olarak gösterilen barter sistemi, Türkiye’de de hızla gelişiyor. Sağlam öz sermayesi ve güçlü finans yapısı ile sektörde liderliğini koruyan Türk Barter ise; piyasalarda barter sistemini anlatan her firmaya hemen güven duyulmamasını ve firma hakkında gerekli referans çalışmasını yaptıktan sonra ticari ilişkiler içine girilmesini öneriyor.

Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı Sırrı Şimşek: “Firmalara sağladığımız tam güven ve ticaret potansiyelimiz ile ve uluslararası arenada üstlendiğimiz ve akredite edilmiş görev ile bu sistemi en mükemmel şekilde ilerletiyor ve büyütüyoruz. Fakat son larda gözlemlediğimiz kadarıyla kontrolsüz olarak birçok barter şirketi kuruluyor. Uluslararası literatürde hiçbir bağlantıları olmayan, akreditasyonu IRTA tarafından kabul görmemiş ve firmalara geri dönüşlerde ciddi zararlar verebilen barter şirketleri, sektöre olan güveni de sarsabilmektedir” .

“Barter Sistemi modelini kapsayan bir mevzuatın olmamasından kaynaklanan yeni oluşumların, firmalarımıza zarar vermesi söz konusudur” diyen Şimşek, Türk Barter’ın kurulduğu günden bu yana Barter mevzuat oluşumuna yönelik tebliğ, yönetmelik ve Kanun Taslakları hazırladığını söyledi. Şimşek, hazırlanan çalışmaların sırasıyla, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Bakanlar Kurulu’na sunulduğunu da sözlerine ekledi.

Şirketlerin bu konuda çok dikkatli olmasını isteyen Şimşek, açıklamasına şöyle devam etti: “Türk Barter Şirketi, Türkiye’de kurulmuş diğer Barter Şirketleri ile hiçbir bağlantısı olmayıp karşılıklı bir anlaşması da bulunmamaktadır. Bu yönde diğer şirketlerin büyük bir güce (Türk Barter’a) dayalı klarına dair söylemleri gerçek değildir. ”