Deniz
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:17   Güncelleme : 13-11-2014 17:17

6 yılda 33 barınak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 950 milyon liralık harcamayla son 6 yılda ülke çapındaki 33 barınağı hizmete soktuklarını belirterek, ''Hizmeti yaparken o partidir, bu partidir ayrımı yapmayız, herkese götürürüz.

6 yılda 33 barınak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 950 milyon liralık harcamayla son 6 yılda ülke çapındaki 33 barınağı hizmete soktuklarını belirterek, ''Hizmeti yaparken o partidir, bu partidir ayrımı yapmayız, herkese götürürüz. İşte Foça bunun örneği'' .

Bakan Yıldırım, İzmir'de Eski Foça'daki balıkçı barınağının açılış törenine katıldı. Törende konuşma yapan Yıldırım, Foça'da tarihi doku, çevresel güzellik bozulmadan Türkiye'de ilk kez uygulanan kazıklı sistemle kurulu bağlama iskelelerine sahip barınağı hizmete soktuklarını, Foçalılara ve balıkçılara yakışan bir projeyi ladıklarını söyledi.

Göreve geldiklerinde Türkiye'nin tüm sahil şeridinde 70 tane balıkçı barınağının yapımına başlandığını ifade eden Yıldırım, ancak 1990'lı yılların başında temeli atılan projelerin bir bölümünün yanlış yer seçimi nedeniyle verimsiz ğunu, çoğunun da yüzde 10 oranında bile lanamadığını dile getirdi. Bakan Yıldırım, öncelik tespiti yaparak işe giriştiklerini ve 950 milyon liralık harcamayla 6 yılda bunların 33'ünü layarak hizmete soktuklarını belirterek, balıkçıların sorunlarını bildiklerini vurguladı.

Geçmişte yakıt üzerinden ÖTV'yi kaldırdıklarını, 2004-2009 arasında 500 milyon liralık balıkçılara yakıt desteği yaptıklarını dile getiren Yıldırım, ''Eğer bu destek olmasaydı ben inanıyorum ki balıkçılarımız bırakın balık tutmayı, şu limandan dışarı çıkamazdı' .

Yıldırım, balıkçılığın gelişmesine rağmen Türkiye'deki balık tüketiminin Avrupa ülkeleri arasında en son sırada ğuna dikkati çekerek, dünyada kişi başına 15 kilogram, Avrupa'da 22 kilogram olan balık tüketiminin Türkiye'de 8 kilogram ğunu ifade etti.