Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:18   Güncelleme : 13-11-2014 17:18

Türkiye ve İstanbul'un Avenue’su

Temsa Global, toplu taşımacılık tarihinde yeni nesil diye nitelediği Avenue otobüslerinin ihracatını ve yeni marka kimliği ve logosunun tanıtımını Sabancı Center’de düzenlenen törenle yaptı.

Türkiye ve İstanbul'un Avenue’su

Temsa Global, toplu taşımacılık tarihinde yeni nesil diye nitelediği Avenue otobüslerinin ihracatını ve yeni marka kimliği ve logosunun tanıtımını Sabancı Center’de düzenlenen törenle yaptı.

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ve ev sahibi Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’nın katılımıyla düzenlenen törende, Temsa Global CEO’su Mehmet Buldurgan’ da yer aldı.

Temsa, Avenue model otobüslerinin ilk ihracatını, Temsa’nın yenilenen marka kimliği ve ilk kez oluşturulan logosunun tanıtıldığı törenin ardından yeni logolu Avenue’lar İngiltere, Almanya ve Azerbaycan’a doğru yol aldı.

Tamamı Temsa Ar-Ge’deki Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve Temsa Adana Fabrikası’nda üretilen Temsa Avenue, şehir içi toplu taşımacılık alanında iddialı ğunu gösterdi. Temsa Avenue, gerçekleştirilen ihracatlar ile ilk olarak İngiltere, Almanya ve Azerbaycan’da hizmete girecek.

Temsa Global CEO’su Mehmet Buldurgan, bugün sizlere iki müjdeli haberim var ği konuşmasında, ilk olarak Temsa Global’in toplu taşıma tarihinde yeni nesil diye tabir ettiği Avenue’yu ve yeni marka kimliği, yeni logodan bahsetti.

“BUNLAR İLK ADIMLAR”

Buldurgan, basın mensuplarına ve yetkililere hitaben, “Yeni Nesil Avenue’nin üzerinde bayraklar görüyorsunuz. Bir tarafta Türk bayrakları, diğer tarafta ihrac edilen Avenue’ler üzerindeki Almanya, İngiltere ve Azarbaycan bayraklarını görüyorsunuz… Bunlar ilk adımlar… Bunlar küçük adımlar. Sayın Bakanın bu ihracatta büyük emeği var... Bu otomotivciler ve sanayiciler olarak şanslıyız. 3746 sayılı kanunla çok büyük adımlar atıldı. Ayrıca emeği geçen Ar-Ge mühendislerine teşekkür ederim... Temsa Avenue’lar ilk olarak İngiltere, Almanya ve Azerbaycan’da yol alacak. Bu işbirliğinden mutluyuz. Yenilenen marka kimliğimiz ve logomuzun ilk gelişmeleri bu ihracatlar . Devamının da hızla geleceğine inanıyoruz” .

Temsa Global CEO’su Buldurgan son olarak, “Marka yoksa uluslararası pazarda yaşama şansı da yok” diye konuştu...

AR-GE’YE TEŞEKKÜR

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ise, “Bizi bilen bizden bir Bakan, bizi anlayan bir bakan var” diyerek, Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın otomotivciye verdiği desteği işaret etti. Güler Sabancı, “Temsa mühendisleri olmasaydı bu gün bu gururu yaşayamazdık. Bugün Almanya, İngiltere ve Azarbaycan’a şehiriçi otobüs satıyoruz. Bu gurur hepimizin” diye konuştu. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, konuşmasının sonunda, Temsa Global’in Ar-Ge mühendisleri, basın mensupları ve belediye yetkililerine teşükkür etti...

BELEDİYELERE YERLİ MALI UYARISI

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Sayın Zafer Çağlayan, üretim içinde gelen biri olarak, yeniliğin üretimin ve istihdamın ğu heryerde olmasının, boynunun borcu ğunu söyledi. Çağlayan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Cumhuriyet tarihinde iftiharla karşılayacak bir olay yaşıyoruz bugün. Ben de makina mühendisiyim. Ar-Ge’yi yakından tanıyorum. Bugün Temsa Global ve bir çok firma büyük başarı gösterdi. Temsa’nın otomotiv sektörüne verdiği destek büyüktür. Bugün araçlarının yüzde 75’ini ihrac eden bir firmadan bahsediyoruz burada. İşin içinde ğum için iyi biliyorum, ihracat yapmak hiç kolay birşey değil. Temsa, kendi markasıyla 1 milyar dolarlık bir başarı sağladı. Türkiye, otobüs üretiminde Avrupa birincisi bir ülke. Temsa Global’in de bu derecede büyük katkısı var. Sayın Başbakan bize şunu söylüyor, ‘Ekonomik istikrararın korunabilmesi için yüzde 15 fazla olsa da yerli üreticiyi tercih edin’ diyor. Buradan belediye yetkililerini de uyarıyorum.”