Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:18   Güncelleme : 13-11-2014 17:18

Ford Otosan show yaptı

Türkiye’nin önde gelen ticari araç üreticisi ve ihracatçısı Ford Otosan, tüm segmentlerdeki tüketici ihtiyaçlarını karşılayabilen geniş ürün gamını daha da zenginleştirdi.

Ford Otosan show yaptı

Türkiye’nin önde gelen ticari araç üreticisi ve ihracatçısı Ford Otosan, tüm segmentlerdeki tüketici ihtiyaçlarını karşılayabilen geniş ürün gamını daha da zenginleştirdi. Eskişehir tesislerinde üretilen Cargo kamyonlar; Yeni İnşaat Serisi ve Yeni Çekici modelleri, Comvex Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı’nda tanıtıldı.

Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcısı Nuri Otay, iç ve dış pazarlara yönelik satış ve satış sonrası hizmetleriyle pazarlama faaliyetlerini tek bir çatı altında toplayan yeni yapılanmalarının müşterileri ihtiyaçlarına daha fazla yoğunlaşabilmelerini sağladıklarını söyledi.

Ford Otosan’ın yeni modelleri ve fuarda sergilediği diğer ürünlerinin tanıtımı için düzenlediği toplantıda konuşan Genel Müdür Başyardımcısı Nuri Otay, “Ticari Araçlar pazarında, tüm ihtiyaçlara cevap veren geniş bir ürün gamı ve yaygın bir hizmet yapılanması ile müşterilerimize hizmet veriyoruz. Kaliteli ürünlerimizin yanı sıra, güçlü satış ve satış sonrası hizmet ağımızla, 116 satış noktamız ve 161 yetkili servisimiz ile Türkiye’nin her yanında müşterimize yakınız” .

ÜRÜN GAMINI ZENGİNLEŞTİ

Ford Otosan, Türk mühendis ve işçisinin emeği ile Eskişehir üretim tesislerinde üretilen Cargo kamyonların; Yeni İnşaat Serisi ve Yeni Çekici modelleri, fuarda ilk kez tanıtıldı. Yeni İnşaat serisi 6x4 ve 8x4 kamyonların mikser, damper ve beton pompası uygulamaları 2010 yılı içinde piyasaya sürülecek. Ford Otosan Yeni İnşaat Serisi ile ilk kez 8x4 segmentine de girmiş oluyor. Yeni Çekici modeli ise, 380 PS’lik yeni motoru ve önemli ürün değişiklikleri ile dikkat çekiyor.

Fuarda tanıtılan Yeni Cargo modelleri ile ilgili bilgiler de aktaran Nuri Otay, “Cargo sınıfı araçlarımızla, % 17 pazar payıyla sektörde şu an ikinci sırada bulunuyoruz. Yol Kamyonu segmentinde ise liderliğimizi % 42 gibi bir pazar payı ile uzun yıllardır sürdürüyoruz. Kamyonda ürün kalitemizi sürekli artıracağız, bu nedenle her yıl sadece kalite iyileştirmeye bütçemizin önemli bir kısmını ayırıyoruz” .

PAZAR PAYI ARTACAK

Ford Otosan, Cargo sınıfı ile değişik konfigürasyonlarda sunulan Yol (4x2, 6x2, 8x2), İnşaat (4x2, 6x2, 6x4, 8x2) kamyonları ve çekici (4x2) seçenekleri ile zengin bir ürün gamı sunuyor. İnşaat segmenti ürün gamını layacak olan 8x4 İnşaat Serisi araçlar ise, 2010 yılında tüketiciye sunulacak. Cargo sınıfı kamyonlar, 3800’den 6000 mm’ e kadar sunulabilen dingil açıklıkları ile her üstyapıya uygun araç seçenekleri, Yataksız, Yataklı ve Yüksek Tavan Çift Yataklı kabin seçenekleri ile her ihtiyaca cevap verebiliyor.

Nuri Otay, Cargo araçların Türk mühendisler tarafından geliştirilen 7.3 L ve 9.0 L yerli üretim Ecotorq motoru ile 260 PS’den 380 PS aralığında güç ve 840 – 1600 Nm arasında tork seçenekleri sunduğunu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Yenilenen Ecotorq motor gamımızı, Euro 5 standardına uygun olarak pazara sunacağız. Böylece Türkiye’de geliştirilen ve üretilen ilk Euro 5 seviyesi ağır ticari araç motorunu Ford Otosan geliştirmiş olacak. Yeni 1838 Çekici modelimizde müşterilerimiz için değer yaratacak yenilik ve iyileştirmeler sunuyoruz. Aracımızın içinde ve dışında birçok yenilik yer alıyor. Konfor, kalite müşteri beklentileri doğrultusunda geliştirdik ve yakıt tüketimini düşürdük bu sayede Yeni Ford Cargo 1838 çekici ile bu segmentteki pazar payımızı % 30 artırmayı hedefliyoruz”

Nuri Otay ayrıca inşaat segmentinde de büyümek istediklerini, müşteri beklentilerine göre ağır yol ve kullanım şartları gözönünde bulundurularak Yeni İnşaat Serisi kamyonları geliştirdiklerini ekledi. Otay “Yeni İnşaat Serisi ile inşaat segmentinde % 2 pazar payı hedefliyoruz” .

GURUR KAYNAĞI TRANSİT CONNECT

Amerika otomotiv pazarının kapısını Türk malı araçlara açan, otomotivin ana vatanına ihraç ettiği ilk araç Transit Connect, Ford Otosan’ın fuar standında 2 modeli ile yerini alan bir diğer araç .

Geliştirme çalışmaları ağırlıklı Türk mühendisler tarafından gerçekleştirilen ve üretimi Ford Otosan Kocaeli fabrikasında gerçekleştirilen Transit Connect, sağlamlık, teknoloji, konfor ve güvenliği tek vücutta buluşturuyor.

Ticari araç platformu üzerine inşa edilen Transit Connect’te, üstün teknolojik, güvenlik ve konfor özellikleri ön planda bulunuyor. Standart yol bilgisayarının yanı sıra, Bluetooth ve Türkçe sesli kontrol sistemi, otomatik yanan farlar gibi opsiyonlarla gelişmiş teknolojik özellikler sunuluyor. ABS, ESP, yan hava yastıkları, gibi güvenlik özelliklerinin yanı sıra, kullanıcısına bir binek aracın konforunu yaşatan Yeni Transit Connect, aynı da düşük kullanım maliyeti ile dikkat çekiyor. Ford’un global ticari araç planlarında önemli bir yer tutan Transit Connect, ABD ve Kanada da dahil olmak üzere 5 kıtada 60’dan fazla ülkeye ihraç ediliyor.

SEGMENTİNİN TARTIŞILMAZ LİDERİ TRANSİT

Ford Otosan tarafından Kocaeli üretim tesislerinde üretilen ve kendi sınıfında uzun yıllardır açık ara ile liderliğini sürdüren Ford Transit’in yeni okul minibüsü ve tüketicilerden yoğun ilgi gören panel van ve kamyonet modellerinin yanı sıra; yerli önden çeker motorlu yeni minibüs modelleri de fuar standında yer alan araçlar arasında bulunuyor.

Ford Transit, sınıfının en güçlüsü olma özelliğine sahip, 6 ileri hızlı şanzıman ile eşleştirilmiş 3.2 lt 200 PS 5 silindirli dizel motorun yanı sıra, 4 silindirli 2.4 lt 100 PS ( 5 ileri hızlı şanzıman), 140 PS ( 6 ileri hızlı şanzıman) ve önden çeker 140 PS dizel motor (6 ileri hızlı şanzıman) motor seçenekleri sunuyor. Tüm bu motorlar, Ford Otosan İnönü üretim tesislerinde yerli olarak üretiliyor.

Ford Transit ile tüketicilere, minibüs, kamyonet, van ve kombi/kombi van segmentlerinde 32 değişik model seçeneği sunuluyor. Bu geniş ürün gamı ile ihtiyaçlara yanıt veren Transit modelleri, Transit sınıfında üstün güvenlik ve donanım özellikleri sunuyor. Bu özelliklerin arasında ABS, EBD, yokuş kalkış destekli ESP, sürücü ve yolcu için hava yastıkları, immobilizer, disk frenler, 2 ve 3 noktalı emniyet kemerli güvenlik testlerinden geçmiş arka koltuklar, uzaktan kumanda merkezi kilit ve alarm sistemi, anahtarla kitlenebilen motor kapağı, ısıtmalı sürücü koltuğu, yol bilgisayarı, hız sabitleyici, yağmur sensörü, otomatik yanan ön farlar, bluetooth ve sesli kontrol sistemi, direksiyondan kumandalı radyo CD çalar ve far yükseklik ayarı da yer alıyor.

Türkiye’de üretilip 4 kıtada (Avrupa, Asya, Afrika, Güney Amerika) 54 ülkeye ihraç edilen Ford Transit, tüketicisine ayrıca yeni Dört Tekerden Çekiş (AWD) seçeneği de sunuyor. Fuar standını ziyaret edecek kişiler, Ford’un bu yeni 4 tekerden çekiş sistemi hakkında bilgi ve test filmleri de izleme şansı elde ediyor.

FORD RANGER’DA YERİNİ ALDI

Ford Otosan’ın fuar standında, gerçek bir kamyonetin gücünü, arazide ihtiyacınız olacak özgür ruh ve şehirde arayacağınız konfor ile birleştiren Ford Ranger modelleri de sergileniyor.

Bu yıl Ağustos ayında en yenilenen Ford Ranger, dış görünümünde Ford’un tüm ürün gamına uygulamakta ğu küresel KinetikTasarım felsefesinin izlerini taşıyor. Yeni versiyonun lansmanı ile Ranger ürün serisine daha güçlü ve daha üstün donanımlı yeni bir dizel motor da katılıyor. 3.0 L 156 PS / 380 Nm dizel motor, serinin en üst modeli Wildtrak’da hem manuel hem otomatik şanzıman seçenekleri ile sunuluyor. Standart ve XLT modellerde ise 2.5L 143PS / 330Nm dizel motor kullanılıyor. Tüm 4x2 ve 4x4 modellerde manuel ve otomatik şanzıman arasından seçim yapılabiliyor. 4x2 modeller, 4x4 modeller ile aynı görünümü taşıyor.

Serinin en üst modeli Ford Ranger Wildtrak ise, deri parçalı koltukları, spor pedalları, deri kaplamalı direksiyon simidi ve vites topuzu, karartılmış arka camları, özel tasarım arka spor barları, krom kapı kolları, dikiz aynası ve ön ızgarası, özel tasarım 16” ve 18” alüminyum alaşımlı jant seçenekleri ile fonksiyonellik ve sağlamlığın yanı sıra en yüksek güç, konfor ve estetik beklentilerini de mükemmel bir şekilde karşılıyor. Wildtrak, yüksek donanım seviyesi ve üstün konfor özellikleri sunuyor.

FUARI’NA ÖZEL % 8 İNDİRİM

Öte yandan Ford Otosan fuara özel olarak ek % 8 indirim vermeye başlıyor. Bu indirim mevcut 50. yıl kampanyası ile beraber kullanılabilecek.

Kampanya kapsamında Connect’te 5.720 TL, Transit’te 9.065 TL peşinat ödeyen tüketiciler, 500 TL taksitle anahtar teslim aracın sahibi olabilecek.

Fuar süresince ziyaretçiler, Ford Otosan standında gerçekleştirilecek gösteri ve şovları izleme, oyun ve çekilişlere katılarak sürpriz hediyeler kazanma şansı da sahip oluyor.