Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:18   Güncelleme : 13-11-2014 17:18

Fuarın ilgi odağı Otokar

Otokar, İstanbul Comvex Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı’nda yenilenen Doruk LE otobüsünü, alçak tabanlı Kent LF otobüs modelini ve galvaniz şasili semi-treylerini ilk kez görücüye çıkardı.

Fuarın ilgi odağı Otokar

Otokar, İstanbul Comvex Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı’nda yenilenen Doruk LE otobüsünü, alçak tabanlı Kent LF otobüs modelini ve galvaniz şasili semi-treylerini ilk kez görücüye çıkardı.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen İstanbul Comvex Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı’nda Otokar, Doruk ve Kent otobüslerini, yeni minibüsünü ve farklı semi-treyler modellerini sergiledi. Otokar, alçak tabanlı Kent LF, yenilenen Doruk LE model otobüsünü ve galvaniz şasili semi-treylerini ilk kez fuar ziyaretçilerine tanıttı. Otokar’ın ADR’li tankeri, Iceliner semi-treyleri, yeni nesil minibüsü M-2010 ve ödüllü Doruk 215T otobüsü fuarda büyük ilgi gördü.

KENT LF İLK KEZ SERGİLENDİ

Belçika Busworld Fuarı’nda dünyaya tanıtılan alçak tabanlı Kent 290LF şehir içi otobüsü ilk kez İstanbul’da ziyaretçiler tarafından yakından görülebildi.

Yüzde yüz Türk tasarımı olan 12 metrelik Kent 290LF, basamaksız alçak giriş tabanı, geniş iç hacmi, düşük işletme giderleri ve dayanıklılığı ile dikkat çekti. Avrupa normlarına uygun yapısı ile şehiriçi taşımacılığın yeni gözbebeği olan Kent 290LF, önde bağımsız aks uygulaması ile benzersiz süspansiyonu, üstün yol tutuşu yüksek konfor sağlarken, ABS, ASR, disk frenler ve kapılarda sıkışmayı önleyici sistem ile maksimum güvenlik sunuyor. Kent 290LF, 6 silindirli 7150 cc Deutz motoruyla, 290 HP gücü ve 1200 Nm Torku ile sınıfının en güçlüsü. Adblue kullanımıyla zararlı NOx gazlarını ayrıştırarak Euro4 emisyon seviyesini sağlayan çevreci motoru ile doğaya saygılı.

Kent 290LF, rampası ile engelli yolculardan bebek arabalı yolculara kadar herkes için taşımacılık hizmeti sunuyor. Özel kapısı ile ayrılmış, geniş sürücü bölümü, ayarlanabilir direksiyonu, modern şekilde tasarlanmış entegre gösterge paneli ve standart olarak sunulan otomatik vites özelliği ile Kent 290LF, maksimum sürücü konforu sağlıyor.

Kent 290LF yakıt tüketimindeki başarısı, kompozit malzemeden oluşan CTP panel tavanı sayesinde üstün izolasyonu ve hafifliği ile birleşerek işletme maliyetlerini asgariye indiriyor. Üstelik galvanizli iskelet ve alüminyum panelli gövdesi ile korozyona karşı sağladığı mukavemet ile Kent 290LF, kullanıcısına uzun yıllar hizmet ederek, şehiriçi taşımacılıkta fark yaratıyor.

12 metrelik basamaklı şehir içi otobüsü Kent 290H de Comvex fuarında yer aldı. Euro4 emisyon seviyesine sahip çevreci motoru, 290 BG’ndeki Deutz motoru ile güçlü ve yüksek performanslı bir otobüs olan Kent 290H, otomatik şanzımanı, kliması, geniş iç mekanı ile konforlu, üstün üretim teknolojisi, dayanıklılığı ve emniyeti ile dikkat çekiyor.

ÖDÜL SAHİBİ DORUK’LAR COMVEX’TE

Otokar’ın ödüllü 9 metrelik DORUK otobüsleri Comvex’te sergiliyor. Belçika’da düzenlenen Busworld Fuarı’nda “Orta Boy Otobüs” kategorisinde “Büyük Ödül – Grand Award” kazanan Otokar Doruk 215T ve 2008 yılında Design Turkey kapsamında “İyi Tasarım Ödülü” alan Doruk LE’nin yenilenen modeli Comvex’te büyük ilgi gördü.

Doruk LE’nin yenilenen modeli Doruk 215LE, fuarda ilk kez sergilendi. Euro 4 emisyon değerine sahip çevreci ve performansı artırılmış üstün motoru düşük işletme giderleri ile dikkat çeken Doruk 215LE, Avrupa normalarına uygun yapısı ile modern şehirlerin taşımacılık ihtiyacına cevap vermeye hazırlanıyor. Alçak giriş tabanı, engelli rampası, yenilenmiş sürücü mahali ile yeni Doruk 215LE, yolcularına ve sürücüsüne de konforlu bir yolculuk sunuyor.

Şehirlerarası ve turizm taşımacılığında 10 metrelik boyu, performansı ve konforu ile ön plana çıkan Doruk 215T otobüsün fuarda büyük ilgi gördü. Doruk 215T’nin güçlü Euro4 model motoru ile geleceğin teknolojisini sunarken daha az yakıt tüketimi ve temiz bir dünya sözü veriyor. Doruk 215T, 4 silindirli 215HP gücündeki motoru sayesinde yakıt tüketimini en aza indiriyor ve işletme maliyetlerini makul bir seviyeye getirmek için önemli bir avantaj yaratıyor. Doruk 215T 39 + 1 + 1’lik yolcu kapasitesi, şehirlerarası taşımacılığa uygun yolcu konforu, 5,5 metreküplük geniş bagaj hacmi ile benzersiz bir performans sunuyor.

NESİL MİNİBÜS M-2010

Hatlı minibüs taşımacılığında pazar lideri olan Otokar, gelişen toplu taşımacılık ihtiyaçları doğrultusunda tasarladığı yeni nesil M-2010 minibüsleriyle fuarda yerini aldı. M-2010 çağdaş ve modern şehiriçi yolcu taşımacılığının standartlarını belirleyerek, önümüzdeki günlerde şehirlerde hayatı değiştirecek. Yeni nesil minibüsler özellikle basamaksız girişi, çevreci motoru ve modern tasarımı ile çağdaş şehirlere yakışır bir toplu taşımacılık aracı olacak.

TREYLERDE BİR İLK: GALVANİZLİ ŞASİLİ TREYLER

Otokar’ın Galvaniz Şasili Tırliner da fuarda ilk kez görücüye çıkan araçlardan... Otokar, Türkiye’de bir ilk’e daha imza atarak ürettiği Galvaniz Şasili treylerle birlikte lojistik sektörüne maksimum dayanıklılık ve minimum aşınma avantajını sunuyor. Tırliner tenteli semi-treyler araçlarında kullanılan galvanizli yeni tasarım şasilerin kullanım ömrünün artırılması ve dayanıklılığı nedeniyle büyük ilgi görmesi bekleniyor. Otokar ayrıca galvanizli yüzeyler için 5 yıl paslanmazlık garantisi veriyor.

ADR’Lİ TANKER VE ICELİNER DE FUARDA

“Avrupa Tip Onayı” sertifikasını alan ilk semi-treyler üreticisi olan Otokar, fuarda Türkiye’nin en çok satılan ADR’li tankerini ve frigorifik semi-treyler pazarında lider olan Fruhauf Iceliner aracını da sergiledi.

Otokar Fruehauf Iceliner, Almanya TÜV SÜD'den onaylı bozulabilir gıda maddelerinin uluslararası taşımacılığı ile ilgili ECE regülasyona uygun olan "ATP-C" sertifikası (FRC veya IR) ile ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Otokar-Fruehauf Iceliner semi-treylerleri HACCP hijyen sertifikası ile de gıda taşımacılığında sektörün ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Tehlikeli madde taşıma standarları çerçevesinde Almanya RW-TUV onay kuruluşundan onaylı "ADR" sertifikalı, tankerlerinin devrilmeye karşı stabilite gerekliliklerini tanımlayan ECE R111 regülasyonu kapsamında "R111" tip onaylı, aluminyum ve sac konstrüksiyon siyah ve beyaz mal taşıyabilecek özelliklerde tanker uygulamaları ile sektörde ilklere imza atan Otokar’ın ADR sertifikalı semi-treyler tankerleri güvenlik özellikleriyle de fark yaratıyor. Yol ve seyir güvenliği açısından çeşitli özelliklere sahip tankerlerde, ağır hizmet tipi aks ve süspansiyon sistemi, çift cidarlı ön ve arka bombeler sayesinde kaza esnasında ön ve arkadan ürün sızması riskini minimize eden sistemi, düşük ağırlık merkezi ve dengeli yük dağılımı ile güvenli sürüş imkanı, EBS elektronik frenleme sistemi, ECAS elektronik kontrollü süspansiyon sistemi, RSS dengeleme sistemi sayesinde güvenli ve konforlu kullanım ve boş seyir halinde iken otomatik dingil kaldırma sayesinde lastik ömründen tasarruf imkanı bulunuyor.