Demir Yolu
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:18   Güncelleme : 13-11-2014 17:18

Metro Yenikapı’ya uzuyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metroyu Haliç’ten geçirerek Yenikapı’ya uzatıyor.

Metro Yenikapı’ya uzuyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metroyu Haliç’ten geçirerek Yenikapı’ya uzatıyor. Metro Geçiş Köprüsü’nün inşaatında kullanılacak platform ve boru kazıklar, gemiyle Haliç’e getirildi.

İstanbul Metrosu’nun en önemli geçiş güzergâhlarından Haliç Metro Geçiş Köprüsü için önemli bir adım atıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin köprü inşaatında kullanılmak üzere Norveç’te imal ettirilen platform ve çelik boru kazıklar, Normed isimli gemiyle Haliç’e getirildi.

Galata Köprüsü, gece 01.00-05.00 saatleri arasında araç trafiğine kapatıldı ve köprünün inşasında kullanılan çelik malzemeleri taşıyan Normed isimli büyük gemi, Galata Köprüsü’nden sorunsuz geçerek Perşembe Pazarı yakınlarına demirledi. Geminin ve dubaların geçişi esnasında köprüyü kullanacak sürücülerin daha önce yapılan uyarılarla Atatürk yada Haliç köprülerine yönlendirilmeleri nedeniyle trafik sorunu da yaşanmadı.

Haliç metro geçiş köprüsünün inşaatında kullanılacak 50 boru kazıktan 13’ü gece Haliç'e indirildi. Şubat ayında lanacak sevkıyattan sonra köprü inşaatı başlayacak. Metro inşa edilen köprüyle Unkapanı’na ulaşacak. Oradan kazısı bitmiş olan tünelle devam edecek metro hattı, Şehzadebaşı, Aksaray istikametinden Yenikapı’ya ulaşarak burada Marmaray ile entegre olacak.