Hava
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:18   Güncelleme : 13-11-2014 17:18

Yıldırım: Hava Yolu Taşımacılığı büyüyor

Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım, küresel krize rağmen, Türkiye'de hava yolu taşımacılığının hız kesmeden devam ettiğini belirterek, ''Bu sene geçen seneye göre 900 bine yakın daha fazla hava yoluyla seyahat gerçekleşti'' dedi.

Yıldırım: Hava Yolu Taşımacılığı büyüyor

Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım, küresel krize rağmen, Türkiye'de hava yolu taşımacılığının hız kesmeden devam ettiğini belirterek, ''Bu sene geçen seneye göre 900 bine yakın daha fazla hava yoluyla seyahat gerçekleşti'' .

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) tarafından hava alanlarındaki kar mücadelelerinde kullanılmak üzere alınan 9 araç alındı. Yeni araçlar, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı törenle hizmete girdi.

DHMİ tarafından alınan araçların özellikle yoğun kar yağışının etkili ğu hava alanlarında kullanılacağını dile getiren Bakan Yıldırım, yeni araçlarla kar mücadelesinin daha kolay olacağını söyledi.

Hava, deniz ve kara ulaşımında aksamaların yaşanmaması için yoğun bir görev anlayışı benimsediklerini kaydeden Yıldırım, yaşanan küresel krize rağmen Türkiye'de hava yolu taşımacılığının hız kesmeden devam ettiğini belirtti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, şunları kaydetti: ''Bu sene geçen seneye göre 900 bine yakın daha fazla hava yoluyla seyahat gerçekleşti. Ortalama yüzde 6'nın üzerinde bir artış yaşandı. Önümüzdeki yıllarda bu artışın devam edeceğini umuyorum. Bir yandan üst geçitler devam edecek diğer yandan iç ve dış hatlarda yine büyüme çalışmamız devam edecek. Hava alanlarımızın bütün mevsimlerde daha fazla açık kalması ve hizmet sunabilmesi için DHMİ hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyor. Bunun bir örneği olarak yaklaşık 3 milyon 600 bin avroluk araçlar alında. Bu araçlarla bugünden itibaren kar mücadelesini gerçekleştirmiş olacağız. DHMİ bir taraftan hava alanlarımızın fiziki kapasitelerini artırırken, diğer yandan kamu kaynağını kullanmada kapasite artışını gerçekleştirmektedir. Türkiye'de 50-60 milyon yolcu kapasitesi bu yıl 100 milyona çıkmıştır. Ülkemizde birkaç yıl daha hava alanı kapasitesinden sıkıntı olmayacaktır. Ondan sonra sıkıntılar başlayacaktır. Şimdiden tedbirlerini almamız lazım. Yeni hava alanları yapmamız ve mevcut hava alanı kapasitelerini artırmamız gerekecek. Türkiye'nin 2023 hedeflerini doğru çalışmalarımızı bir plan şeklinde yapmaya devam edeceğiz.''

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal da, yeni alınan 9 adet çekerli tip kombine kar mücadele aracı ile kar mücadelesinin daha etkin yapılacağını söyledi. Daha sonra, Yıldırım, yeni alınan araçlardan birine binerek, basın mensuplarının görüntü almasına izin verdi.