Demir Yolu
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:21   Güncelleme : 13-11-2014 17:21

Beklenen tren Samsun’a geldi

Samsun Hafif Raylı Sistem Projesi’nde inşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilk tren törenle raylara indirildi.

Beklenen tren Samsun’a geldi

Samsun Hafif Raylı Sistem Projesi’nde inşaat çalışmalarının lanmasının ardından ilk tren törenle raylara indirildi. Vatandaşlar çalışmaları ilgiyle izlerken, sistem içerisinde yer alacak 16 trenden ilki Samsun’a gelmiş .

OMÜ ve şehir merkezi arasındaki inşaat çalışmalarının büyük bir kısmı lanırken, proje kapsamında İtalya’da yapımı lanan ilk vagon, Cumhuriyet Meydanı dış kavşak kısmında törenle raylara indi.

Törene Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Samsun Milletvekilleri Fatih Öztürk ve Ahmet Yeni, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf ziya Yılmaz’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Trenlerin test sürüşlerinin ardından hizmete gireceğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, uzun dır beklenen vagonun Samsun’a gelmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Projenin hızla ilerlediğini ve büyük bölümünün landığını ifade eden Başkan Yılmaz, “Artık test sürüşlerine başlıyoruz. Bundan sonraki süreçte hızlı bir şekilde ilerleyecek. Amacımız halkımıza alternatif ulaşım sistemleri ile daha hızlı taşıma hizmeti vermek” .

Erdem EROL - Samsun