Deniz
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:22   Güncelleme : 13-11-2014 17:22

İzmir’de iskeleler yenileniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, deniz ulaşımında verimliliğin artırılması için çalışmalar başlattı.

İzmir’de iskeleler yenileniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, deniz ulaşımında verimliliğin artırılması için çalışmalar başlattı. Büyükşehir Belediyesi’nin 2013 yılına mevcut iskeleleri yenileyerek 15 yolcu gemisi ve 2 arabalı vapur alımı gerçekleştireceği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, yeni gemi alımlarıyla seyahat süresinin kısaltılması, daha kaliteli ve konforlu ulaşım sağlanması, maliyetlerin düşürülmesi, verimli çağdaş işletmeciliğin oluşturulması hedefi doğrultusunda bilgisayarlı deniz trafik takip kontrol sistemi oluşturulacağı belirtildi. Ayrıca, tüm personelin sisteme uygun eğitimden geçirileceği de ifade edildi.

İskelelerin, işletmenin verimliliğini artıracak biçimde yeniden yapılandırılacağı ifade edilen açıklamada, dalga, rüzgar ve medcezir sakıncalarını ortadan kaldıracak yüzer iskelelerin yapılacağı, söz konusu iskelelerin yeri ile büyüklüğünün, ulaşımda entegrasyon ve işletmenin performansını artıracak şekilde yeniden değerlendirileceği bildirildi.

Açıklamada, kentte deniz ulaşımının geliştirilmesi ve ulaşımda deniz taşımacılığının payının artırılması kapsamında 2010-2012 yılları arasında 10 yolcu gemisi ve 1 araba vapuru alımına yönelik çalışma yapıldığı, 2012-2013 yıllarını kapsayan ikinci etapta ise 5 yolcu gemisi ve 1 araba vapuru alınmasının planlandığı belirtildi.