Hava
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:22   Güncelleme : 13-11-2014 17:22

Atatürk Havalimanı rahatlatılacak

İstanbul Atatürk Havalimanı’nın yanındaki askerî hava meydanının bir kısmı havalimanına devredilecek.

Atatürk Havalimanı rahatlatılacak

İstanbul Atatürk Havalimanı’nın yanındaki askerî hava meydanının bir kısmı havalimanına devredilecek. Böylece havalimanı büyük ölçüde rahatlayacak. Konuyla ilgili Ulaştırma Bakanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın teknik çalışmaları sürdürdükleri bildirildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, devam eden pist çalışmaları nedeniyle hava trafiğinde sıkıntı yaşandığını belirterek, askerî meydanın bir kısmının sivil meydana devredilmesiyle sıkıntıların sona ereceğini söyledi. Birdal, Atatürk Havalimanı’ndaki 06-24 pistinin 2 bin 300 metreden 2 bin 550 metreye çıkarılacağını kaydetti. Genişliğinin 60 metreye çıkarıldığını anlatan Birdal, pistin 1 Temmuz’da açılacağını bildirdi.

Genel Müdür Birdal, 06-24 pistinin uzatılmasının yanı sıra daha çok uçak iniş-kalkışına imkan sağlamak amacıyla taksi yolları yapacaklarını söyledi. Askerî meydanın bir kısmının sivil meydana katılması için Ulaştırma Bakanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile teknik çalışmaları sürdürdüklerini anlatan Birdal, “Çok yakın da askerî meydanın bir kısmını Atatürk Havalimanı’na ekleyeceğiz. O park alanı sıkıntımız kalmayacak. Ayrıca apronda yer kaplayan hurda uçakların kaldırılması için mahkeme safhası bitmek üzere. Onları da sahiplerine teslim ettiğimiz park alanları açacağız” .