Deniz
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:24   Güncelleme : 13-11-2014 17:24

M/T SOLEY-3 denize indirildi

Kocaeli Serbest Bölgesi’nde Kurulu Soli Tersanesi’nde inşa edilen 7 bin detveyt tonluk (DWT) kimyasal tanker, törenle denize indirildi.

M/T SOLEY-3 denize indirildi

Kocaeli Serbest Bölgesi’nde Kurulu Soli Tersanesi’nde inşa edilen 7 bin detveyt tonluk (DWT) kimyasal tanker, törenle denize indirildi. Soli Tersanesi’nde inşa edilen tankere Soley ismi verildi.

Soli Gemi İnşa Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Başak, tersane olarak 8. gemiyi denize indirmenin buruk sevincini yaşadıklarını, Temmuz ayında da geminin donanımını layarak kendi filolarına katacaklarını söyledi.

Tersanelerin büyük sıkıntılar yaşadığını dile getiren Başak, 2009’u çok düşük kapasite ile üretimi en durdurarak geçirdiklerini söyledi. Başak, “1300 çalışanımız işini kaybetti bugün toplam çalışanımız sadece 140. Geçmiş yıllarda yaptığımız iş gurur verici. Bu kadar kısa sürede tersane inşaatı yaptık. 5’i 20 DWT’lik olmak üzere 7 gemi inşasını lamanın yanı sıra bugün kişisel becerimiz, üretim verimliliğimiz, krizi öngöremeyişimiz, bütçeleme ve projeksiyon hatalarımızı yargılıyoruz .

Bir yıl aradan sonra ilk defa denize gemi indirdiklerini dile gitiren Sedat Başak, “İnşa edilen bu gemi daha önce inşa ettiğimiz 20 dwt’lik gemilerin yanında kça mütevazi. Aynı anda 30 DWT’lik iki geminin inşa edildiği bu dev kızakta küçücük duruyor. Ancak bu gemi öyle zor şartlar altında, öyle büyük sıkıntılarla yapıldı ki, bizim için burada imal edilmiş en anlamlı gemilerden biri . Bu nedenle hiç bir alıcısı olmamasına rağmen, Soley isimli gemimiz için bir tören yapıp bu buruk sevinci sizlerle paylaşmak istedik” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Soli Gemi İnşa Tersanesi’nin kendi filosuna katmak için yaptırılan 109 metre uzunluğunda 16,8 metre genişliğindeki ‘M/T SOLEY’ adlı kimyasal tanker, denge için kurulan krikolar indirilip, kızakla bağlantıyı sağlayan kaynaklar kesildikten sonra denize indirildi.