Hava
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:27   Güncelleme : 13-11-2014 17:27

THY Opet’ten ilk jet yakıtı ikmali

Türk Hava Yolları ve Opet’in %50- %50 ortaklığıyla kurulan THY Opet Havacılık Yakıtları AŞ, 1 Temmuz 2010 tarihinden itibaren Türkiye’nin en büyük havalimanı olan Atatürk Havalimanı’nda THY uçaklarına ilk jet yakıtı ikmalini yapmaya başladı.

THY Opet’ten ilk jet yakıtı ikmali

Türk Hava Yolları ve Opet’in %50- %50 ortaklığıyla kurulan THY Opet Havacılık Yakıtları AŞ, 1 Temmuz 2010 tarihinden itibaren Türkiye’nin en büyük havalimanı olan Atatürk Havalimanı’nda THY uçaklarına ilk jet yakıtı ikmalini yapmaya başladı. 75 milyon dolarlık yatırım bütçesiyle faaliyete geçen şirket, 38 havaalanındaki yakıt ikmal faaliyetleriyle, THY başta olmak üzere diğer havayolu firmalarına da hizmet verecek.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Opet Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Opet Genel Müdürü Cüneyt Ağca ve THY Opet Havacılık Yakıtları A.Ş Genel Müdürü Aydın Güneş’in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Eylül 2009’da kurulan THY Opet Havacılık Yakıtları AŞ, hava araçlarının ihtiyacı olan yakıtın depolanması ve uçağa ikmali alanında hizmet veriyor. THY başta olmak üzere diğer havayolu firmalarının da yakıt ihtiyacını karşılamayı hedefleyen şirket, 75 milyon dolarlık yatırım bütçesiyle faaliyete geçti. Önümüzdeki dönemde Türkiye’deki tüm havaalanlarında hizmet verecek olan THY Opet Havacılık Yakıtları AŞ, 38 alanda operasyona geçecek.

THY Opet Havacılık Yakıtları A.Ş’nin operasyona başlamasına ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşma yapan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç
“Türkiye’nin lider kurumlarından THY ile öncü akaryakıt şirketlerinden Opet’in yaptığı işbirliğinden büyük gurur duyuyoruz. Bu işbirliğinin oluşmasına katkı sağlayan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’ya, Opet Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” .

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Avrupa’nın lider havayollarından biri olma yolunda ilerleyen Türk Hava Yolları’nın havacılık alanındaki uzmanlığını Opet’in akaryakıt alanındaki köklü geçmişiyle birleştirerek kurulan THY Opet Havacılık Yakıtları A.Ş.’nin faaliyete geçmesinden dolayı büyük heyecan duyduklarını ifade etti.

Bu alanda da liderliği hedeflediklerini vurgulayan Topçu, “Türk Hava Yolları son 7 yıldır büyük başarı gösteren bir kurum olarak, 2009 yılında da Türkiye’nin ihracat şampiyonu . THY- Opet Havacılık Yakıtları, 1 Temmuz 2010’dan itibaren jet yakıt ikmaline başlayarak önemli bir işbirliğine imza attı. Bu aşamaya gelmemize büyük destek veren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’a ve Opet Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk’e teşekkür ederiz. Jet yakıtı konusunda Türkiye genelindeki havaalanları dışında, yurtdışındaki havaalanlarında hizmet vermeyi ve THY Opet Havacılık Yakıtlarının uluslararası havacılık sektöründe faaliyet göstermesini hedefliyoruz ” .

Opet Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, Yüzde 100 Türk sermayeli Opet ve ülkemizin gurur kaynağı, milli havayolumuz Türk Hava Yolları’nın ortaklığından büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Öztürk, “Türkiye’nin en büyük depolama kapasitesine sahip, müşteri memnuniyetinde lider, yurt içindeki güçlü dağıtım ağının yanı sıra Singapur ve Londra ofisleriyle uluslararası petrol ticareti yapan tek markası Opet olarak güçlerimizi birleştirdik, ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Sürekli geliştirdiğimiz ürün ve hizmetlerimizle büyürken, faaliyet alanımızı geliştirmeyi ve ekonomiye katkı sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

THY Opet Havacılık Yakıtları A.Ş, yurtiçi ve yurtdışından yakıt ikmali yapacak olup, yurtiçinde Tüpraş ile birlikte kuzeyde Marmara Ereğlisi ve Giresun’dan başlayıp güneyde Mersin’e kadar uzanan geniş hatta konumlanan Opet akaryakıt depolama tesislerini kullanacak.