Hava
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:30   Güncelleme : 13-11-2014 17:30

TAV, Letonya’da işletme ihalesi kazandı

TAV Havalimanları Letonya’nın Riga Havalimanı’nda Duty Free, yiyecek-içecek ve diğer ticari alanları 10 yıl süreyle işletme ihalesini kazandı.

TAV, Letonya’da işletme ihalesi kazandı

TAV Havalimanları Letonya’nın Riga Havalimanı’nda Duty Free, yiyecek-içecek ve diğer ticari alanları 10 yıl süreyle işletme ihalesini kazandı. TAV, bir süre önce de Riga Havalimanı’nda yeni terminal binasının inşası ve işletmesi için airBaltic ile iyi niyet sözleşmesi imzalamıştı.

İhale şartnamesi gereği havalimanı içinde bulunan alanların işletecek olan TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Havalimanı’nda son altı yıldır yolcu sayısında yıllık yüzde 32 büyüme yaşandığına işaret etti.

Şener, “Kusursuz servis anlayışı ve üstün operasyonel başarısı ile TAV Havalimanları bu ivmede önemli bir oyuncu olacaktır. İştirakimiz Havaş’ın ortaklığı olan yer hizmetleri şirketimiz North Hub ile daha önce var ğumuz Riga’da yabancılık çekmeyeceğiz. Riga Havalimanı’nda yapılacak ve işletilecek yeni bir terminal için de airBaltic ile yüzde 50’lik paylarla ortağız” .

Büyüme stratejileri doğrultusunda hedef bölge olarak gördükleri Avrupa’da bir havalimanında daha yer almanın gururunu yaşadıklarını anlatan Şener, şöyle konuştu: “Uluslararası Havalimanı operasyonu; havalimanı işletmeciliği projelerinin yanı sıra faaliyetlerimizi yaygınlaştırma stratejimizin bir parçası olarak hizmet şirketlerinin de büyümesini ve özellikle de TAV’ın ticari gelirlerdeki başarısının uluslararası platformda da kabulünün önemli bir örneğidir.”

Riga Uluslararası Havalimanı içindeki alanlarda TAV Havalimanları iştirakleri ATÜ, BTA ve TAV İşletme Hizmetleri operasyon yürütecek. Operasyon kapsamında Duty Free, yiyecek-içecek noktalarıyla, döviz büroları, araç kiralama ofisleri, bankalar, eczane ve CIP Salonları gibi 4 bin 650 metrekare alana yayılmış alanlar yer alıyor. İşletme kademeli olarak, 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren başlayacak.