Demir Yolu
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:31   Güncelleme : 13-11-2014 17:31

Hızlı tren ihalesi 5 Kasım’a ertelendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa mitinginde müjdesini verdiği hızlı tren projesinin ihalesi 5 Kasım’a ertelendi.

Hızlı tren ihalesi 5 Kasım’a ertelendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa mitinginde müjdesini verdiği hızlı tren projesinin ihalesi 5 Kasım’a ertelendi. Erteleme kararı, firmalardan gelen ‘daha iyi hazırlanalım’ teklifi üzerine alındı.

AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Kamu İhale Kanunu’nun zeyilnameyle bir kereye mahsus verdiği ihaleyi uzatma hakkının Ulaştırma Bakanlığı tarafından kullanıldığını açıkladı. Kızılcıklı, firmalardan hazırlıklarını 5 Kasım’a kadar lamalarını beklediklerini kaydetti.

Hızlı tren hattının Çevre Yolu’na paralel olarak yapılacağını belirten Kızılcıklı şu bilgileri verdi: “Yenişehir’den 75 kilometrelik bir hat yapılacak. Bu mesafede 4 istasyon düşünülüyor. Ancak ara istasyonlar çok fazla kullanılan istasyonlar olmaz. Çünkü sonuçta hızlı trende ana istasyonlar daha yoğun kullanılır. Yenişehir’den Görükle’ye kadar gidecek olan hızlı tren hattının ilk istasyonu Yenişehir’e bağlı Akdere Köyü’ne yapılacak. Erdoğan Köyü’ne kadar gelecek olana hızlı tren hattı Gölbaşı’nın güneyinden geçip Çevre Yolu’na ulaşacak. Çevre Yolu’na paralel devam edecek olan hat, Barakfaki’nin kuzey kısmından Kazıklı Köyü’ne kadar gelecek. Kazıklı Köyü’ne de istasyon yapılacak. Buradaki istasyondan sonra İsmetiye ve Demirtaş istikametinden Yalova Yolu’nu aşacak ve Geçit Mahallesi’ne kadar gidecek. Ana istasyon burada olacak.”

Projenin yüzde 26’sının viyadük ve tüneller şeklinde olacağına dikkat çeken Kızılcıklı, “Bu durum maliyeti artıyor. Ancak maliyete ilişkin açıklama yapmak söz konusu değil. Proje ihalenin ardından 913 günlük sürede lanacak” .