Hava
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:32   Güncelleme : 13-11-2014 17:32

SunExpress, İzmir’i aktarma merkezi yapıyor

SunExpres, pazar lideri olduğu İzmir’i dış hatlar için aktarma merkezi haline getiriyor.

SunExpress, İzmir’i aktarma merkezi yapıyor

SunExpres, pazar lideri ğu İzmir’i dış hatlar için aktarma merkezi haline getiriyor. 31 Ekim 2010’dan itibaren geçerli olacak kış tarifesinde, İzmir’den dış hat aktarmalı seferler başlıyor.

2010-2011 kış tarifesiyle birlikte Adana’dan 14, Antalya’dan 27, Diyarbakır’dan 2, Erzurum’dan 7, Gaziantep’ten 2, İstanbul’dan 33, Kars’tan 4, Malatya’dan 5, Mardin’den 4, Samsun’dan 8, Trabzon’dan 3 ve Van’dan 7 olmak üzere İzmir üzerinden Avrupa’ya haftada toplam 116 bağlantı sağlanacak.

Sunexpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, 2010’un ilk dokuz ayında Adnan Menderes Havalimanı’ndan 5,7 milyonu aşan yolcu taşındığını, bunların 1 milyon 350 bininin kendilerini tercih ettiğini söyledi. İlk dokuz ayda sadece dış hat yolcuları yüzde 28 artarken Sunexpress’in yolcu sayısında yüzde 19’a yaklaşan artış ğunu kaydeden Say, “İzmir’de özellikle dış hatlarda hızla büyüyen bir pazar ğunu görüyoruz. Bu kapsamda mevcut seferlerimizle en yaygın uçuş ağını sunduğumuz İzmir’i, kış tarifesiyle birlikte başlayacağımız aktarmalı uçuşlarla önemli bir aktarma merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz” .

Sunexpress’in, Anadolu şehirlerinden Almanya’nın önemli merkezlerine düzenleyeceği direkt uçuşlarla ilgili bilgi de veren Genel Müdür Yardımcısı Say, “Kış tarifemizle birlikte sekiz şehirden Avrupa’ya direkt tarifeli seferlerimizi, geniş bir aktarmalı uçuş planıyla destekliyoruz. Böylece son yıllarda yolcu sayısı hızla artan Adnan Menderes Havalimanı, 11 Anadolu kentinden başta Almanya’nın önemli şehirleri olmak üzere 12 noktaya aktarmalı uçuş imkânı sağladığımız bir merkez haline gelecek” şeklinde konuştu. Hacı Say, kış tarifesinde başlayacak uygulamanın yazın da turizm hareketine dönüştürülmesi amacıyla tur şirketleriyle görüşmelerde bulunacaklarını, talep olması durumunda uygulamayı yaz tarifesinde de devam ettirmek istediklerini belirtti.

Sağlık turizmine yönelik yolcu potansiyeli oluşturmak için de girişimleri ğunu kaydeden Say, bu çalışmalarla İzmir’in havayolu taşımacılığındaki konumunu daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Say, ilk dokuz ayda, önceki yılın aynı dönemine göre İzmir’den yaptıkları uçuş sayısını 18,3 artırarak 9 bin 686’ya, yolcu sayısını da yüzde 18,6 arttırarak 1 milyon 356 bin 772 kişiye yükselttiklerini ve 94 milyon avro gelir sağladıklarını ifade etti.