Demir Yolu
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:32   Güncelleme : 13-11-2014 17:32

İstanbul metrosunda yeni dükkanlar açılıyor

İstanbul’un tramvay ve metro istasyonlarındaki ticari alanları işletmecilere kiraya verilecek.

İstanbul metrosunda yeni dükkanlar açılıyor

İstanbul’un tramvay ve metro istasyonlarındaki ticari alanları işletmecilere kiraya verilecek. Kiralık alanlar Turyap tarafından Profilo AVM’de yapılacak müzayede ile sahiplerini bulacak.

Halen bankamatik, simitçi ve çiçekçiyle sınırlı olan dükkanlar, 2011 yılbaşından itibaren çiğköfteciden cep telefonu bayisine kadar çeşitlenecek. İstasyonlarında artık sabah kuru temizlemeciye bırakılan ceketler akşam iş dönüşü alınabilecek. Mantı, börek yenilebilecek. Çiğköfte, mısır, şekerleme, meyve suyu, sıcak soğuk içecek ve fast food’un yanı sıra hediyelik eşya, bijuteri ve tekstil ürünleri de satılacak.

Parfümeri ve güzellik salonu gibi ihtiyaçlara cevap verecek dükkanlar olacak. Müzayedeye çıkacak 120 bankamatik için birçok bankadan talep geldi. Sadece ünlü markalar değil markasız kiracılar da metrolarda yer alabilecek. İsimsiz ürünler için istasyonlarda 3T Peron markası altında zincirler oluşacak. 3T Börekçi, 3T Çiçekçi gibi yeni bir işletmeler zinciri kurulacak. Turyap Yönetim Kurulu Üyesi Başak Soner, “Bu sayede iş kurmak isteyenlere önemli bir imkan sağlanacak” . 1 Ocak 2011’den itibaren 4 yıl süreyle kiralanacak olan alanlar takip eden yıllar içinde kullanıcısına öncelikle tahsis edilecek.