Hava
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:34   Güncelleme : 13-11-2014 17:34

120 bin dolara uçak

Tatso Yönetim Kurulu Üyesi Aydoğan Koç, Airbus ve Eurofighter’da edindiği deneyimi, iki kişilik uçak üretimine girerek değerlendirecek.

120 bin dolara uçak

Tatso Yönetim Kurulu Üyesi Aydoğan Koç, Airbus ve Eurofighter’da edindiği deneyimi, iki kişilik uçak üretimine girerek değerlendirecek. Koç, “Seri üretim iznini almak üzereyiz. İlk uçağı 10 ay içinde teslim etmeyi planlıyoruz. Uçağımız 95 oktan benzinle uçacak, 120 bin dolara satılacak” .

Almanya’da Airbus ve Eurofighter’da üretimden sorumlu müdür olarak çalışan, halen Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TAT-SO) Yönetim Kurulu Üyeliğini de yürüten Aydoğan Koç, Türkiye’de Alman tasarımı ile iki kişilik hafif uçak üretmeye hazırlanıyor.

Aydoğan Koç, Türkiye’de 300 kilometrede 16 litre yakıt tüketen iki kişilik hafif uçak üreteceklerini söyledi. Şu anda Alman makamlarından seri üretim sertifikası alma aşamasında klarını ifade eden Aydoğan Koç, “İlk uçağı da 10 ay içinde teslim etmeyi hedefliyoruz” .

SAATTE 16 LİTRE BENZİN

Bu uçağı aynı gövdeyi kullanarak hem sivil havacılık hem askeri eğitim uçağı olarak geliştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Aydoğan Koç, uçağın özellikleri hakkında şunları söyledi: “600 kiloluk uçak, bu sınıfta kullanılmayan çok yüksek bir performansa sahip olacak. Saatte 300 kilometre hızla uçacak. Araba benzini 95 oktanlık benzin kullanacak, 300 kilometre hızla bir saatte 16 litre benzin harcayacak. Uçakta en yeni carbon fiber teknolojisi kullanılacak. Uçağın fiyatı 120 bin dolar düzeyinde olacak.”

YILDA 150-200 ADET ÜRETİM

Söz konusu uçağın dünyada 4 bin 500 kapasiteye ulaşan bir pazarı ğunu da aktaran Koç, bunun yüzde 2-3’ünü karşılayarak, yılda 150-200 uçak üretmeyi planladıklarını vurguladı. Uçağı, Türkiye’de geliştirip dünya pazarı için seri üretim yapmayı düşündüklerini anlatan Koç, şöyle konuştu: “Ocak ayında Koç Euro Space adı altında bir şirket kuracağız. Şirketi yaklaşık 30 milyon Euro’luk bir yatırımla, 2011 yılı Ocak veya Şubat ayında Türkiye’de kurmayı, daha sonraki 10 ay içinde ilk seri üretim uçağını layıp, müşteriye teslim edip, uçurmayı düşünüyoruz. Yatırımı Ankara veya İstanbul’da yapacağız.”