Demir Yolu
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:34   Güncelleme : 13-11-2014 17:34

Metro’da dünya rekoru

Ray döşeme ve elektromekanik işleri devam eden Kadıköy – Kartal Metro inşaatını gazetecilerle birlikte gezen Başkan Topbaş, hattın 2011 yılı sonunda hizmete gireceğini müjdeledi ve “Sadece 45 ayda tamamlayacağımız bu metro hattı bir dünya rekorudur” dedi.

Metro’da dünya rekoru

Ray döşeme ve elektromekanik işleri devam eden Kadıköy – Kartal Metro inşaatını gazetecilerle birlikte gezen Başkan Topbaş, hattın 2011 yılı sonunda hizmete gireceğini müjdeledi ve “Sadece 45 ayda layacağımız bu metro hattı bir dünya rekorudur” .

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ray döşeme ve elektromekanik işleri devam eden inşa edilen Kadıköy – Kartal Metro hattını gazetecilerle birlikte gezerek çalışmaları yerinde inceledi. Küçükyalı İstasyonu’nun şantiyesine inen Başkan Kadir Topbaş, burada makineyle raylara kaynak yaptı ve istasyonun duvar seramiklerini döşedi. Döşediği seramiklerden birine imzasını ve bugünün tarihini atan Topbaş, inşatta çalışan işçilerle ve gazetecilerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Ulaşım yatırımlarıyla ilgili bilgi veren Başkan Kadir Topbaş, 6.5 yılda sadece ulaşıma 16.3 milyar TL harcayarak kara, deniz ve demiryolunda çok ciddi yatırımlar gerekleştirdiklerini söyledi. 44.1 kilometre olarak devraldıkları raylı sistemi 78 kilometreye çıkardıklarını, 2013’teki hedeflerinin ise İstanbul’u 204 kilometre raylı sistem ağıyla örmek ğunu kaydetti.

Kaynarca’ya kadar uzatılarak 26.5 kilometreye çıkarılan Kadıköy-Kartal Metrosu’nun 2011 yılı sonunda hizmete gireceğini ve toplam 1 milyar 700 milyon dolara mal olacağını ifade eden Başkan Topbaş, daha önce tramvay ve hafif raylı sistem olarak düşünülen hattı geleceği görerek en yeraltına aldıklarını anlattı.

Hatta çalışmaların yüzde 80’inin landığını, tünel kazılarının bittiğini ve zemin kaplama ile ray döşeme işlerinin yapıldığını dile getiren Topbaş, “Şu ana kadar 7 bin 535 kilometre ray döşedik. Çalışmalar hızla lanacak ve 2011 yılının Mayıs ayında Kadıköy-Kartal Metrosu’nda deneme seferlerine başlayacağız. 2011 sonunda da hizmete almayı planlıyoruz. 45 ayda layacağımız bu metro hattı bir dünya rekorudur” .

Hattın Kadıköy ile Kartal arasında ciddi bir ulaşım aksı oluşturarak erişim sorununu ortadan kaldıracağına dikkat çeken Topbaş, “Yerin 29 metre altındaki bu metro hattı Anadolu yakasındaki en büyük yatırımlarımızdan biri. Marmaray da ladığında Kartal’dan Kadıköy, Taksim, Levent, hatta Olimpiyat Stadı’na gitmek çok daha hızlı ve konforlu olacak” diye konuştu.