Hava
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:35   Güncelleme : 13-11-2014 17:35

Hem 4x4 hem de uçak

ABD Savunma Bakanlığı İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA), 2010 yılın Nisan ayında Afganistan’daki IED denen patlayıcı düzenekler nedeniyle delik deşik olan yollar ile trafiğe açık olmayan yol sorunu için yeni bir çözüm planladı.

Hem 4x4 hem de uçak

ABD Savunma Bakanlığı İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA), 2010 yılın Nisan ayında Afganistan’daki IED denen patlayıcı düzenekler nedeniyle delik deşik olan yollar ile trafiğe açık olmayan yol sorunu için yeni bir çözüm planladı. Şimdilik askeri gereksinimleri karşılayacak olan plan ileride günlük hayatımıza da uygulanabilecek.

Amerika, yeni bir uçan araç geliştiriyor. Dikey kalkış ve iniş yapabilen Hummer’ın uçan modeli olan araç, karada 4x4 oluyor, acil durumlarda ise kenarlara doğru açılan kanat ve pervaneleri ile 3 bin kilometre yüksekliğe ulaşıyor. 480 kilometre menzile sahip olan yeni nesil savaş aracı 450 kilogram da yük taşıyor. Fakat 4 askeri ve ekipmanlarını taşıyabilen aracın niteliği gereği dengesiz ğu ve tabanca gibi el silahları karşısında bile savunmasız ğu belirtildi.

Irak’ta bile düşman güçleri yeni Hummer’dan daha hızlı ve daha fazla manevra yapabilen Blakhawk helikopterlerinin bile küçük el silahlarıyla düşürmüşlerdi.